Tai tikriausiai pats geriausias mano ragautas daržovių ir grybų mišrainės receptas. Su sūria silke ši gana saldi mišrainė tiesiog idealiai dera. Tačiau pakanka baltos itališkos duonos su kiek sviestu, kad pajusti palaimą valgant su šia mišraine. Geriausi grybai šiai mišrainei - kieti. Fantastiškai dera gudukai, jauni raudonikiai ir baravykai.
1,8 kg grybų,
2 kg morkų,
1,5 kg svogūnų,
1 l tomatų padažo,
1 šaukštas druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
10- 15 juodųjų pipirų,
300 g aliejaus.
Gerai įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus ir vėliau morkas. Verta kepti atskirai, tada morkos ir svogūnai ne troškinasi, bet apkepa ir skaniau karamelizuojasi.
Grybai išverdami, nukošiami ir sudedami į troškinimo puodą. Sudedamos morkos ir svogūnai, įdedamas tomatų padažas, druska ir prieskoniai.
Troškinama apie 40 minučių. Troškinama maišant.
Sudedama į stiklainiukus, užsukama dangteliais ir palaikoma apvertus kol atauš.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kelmučių rauginimas
Kaip rauginti kelmučius, kelmučių rauginimo receptas
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Morkų mišrainė su grybais žiemai
Morkų, svogūnų ir grybų mišrainė žiemai
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rauginti grybai
Klasikinis grybų rauginimo receptas, kaip teisingai rauginti grybus
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas