Šiuos barščius gaminu beveik parą. Pirmas etapas kuris trunka ilgiausiai tai sultinio ir mėsos paruošimas. Aišku šiuos barščius galim apagaminti ir per kelias valandas, bet pagamintas pagal žemiau pateiktą receptą įsimins ilgam.
Sultinys barščiams:
1,5 kilogramo jautienos kulninės. Smegeninis kauliukas yra įpatingasis sultinio ingradientas. Kuo ilgiau kauliukai bus verdami, tuo daugiau skonio turės sultinys.
6 litrai vandens. Vandens nuvirs pusė. Mėsą dedame į jau verdantį vandenį. Ilgai verdant bus geras ir sultinys ir mėsa. Darant pagreitintą barščių variantą geriau mėsą dėti į šaltą vandenį. Tada būna geresnis sultinys, bet prastesnė mėsa.
1 kilogramas svogūnų, 1 galvutė česnako, 1 aštrios paprikos ankštis arba pusė šaukštelio aštriosios paprikos miltelių. Šaukštas druskos ir šaukštelis juodųjų pipirų. 3 šakelės gelsvės, 10 čiobrelio šakelių.
0,5 kilogramai morkų, pora bulvių, krieno šaknis.
Užvirinus vandenį įdedame mėsą, palaipsniui ir kitus ingradientus. Užvirus sumažiname ugnį ir verdame apie 5 - 10 valandų.
Barščių virimas:
0,6 kilogramo burokėlių,
0,4 kilogramo morkų,
0,2 kg svogūnų,
0,5 kg grybų,
Petražolės, čiobrelis, raudonėlis,
Šaukštas maltų kalendros sėklų,
50 g sviesto,
50 g aliejaus,
Keptuvėje arba neprisvylančiame puode troškiname daržoves. Įkaitiname aliejų ir ant jo apskrudiname svogūnus. Vėliau kepiname morkas. Atitraukę į šoną ištirpdome sveistą ir ant apkepiname grybus. Įpilame samtį sultinio jei ima svilti. Dedame smulkiai pjaustytus burokėlius. Įpilame sultinio, kad apsemtų troškinį.
Dedame kalendrą, čiobrelius, smulkiai pjaustytus petražolių stiebus. Įdedame nukaulintą jautienos kulninę. Galima įdėti kiek faršo kukuliukų.
Pamaišius apie 15 minučių supilame likusį sultinį. Užvirus laikome ant mažos ugnies su uždengtu dangčiu apie 1- 1,5 valandos.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas