Geriausiai tinka vidutinio amžiaus baravykai. Kai baltos baravykų tramos ima gelsti baravykas įgauna daugiausiai skonio ir tuo pačiu išlieka kietas. Baravyką geriau neplauti, bet apvalyti.
1 kilogramas baravykų,
0,1 kg. sviesto,
0,2 kg. svogūnų,
2 dideli šaukštai grietinės,
Druska, juodieji pipirai
Baravykus supjaustome 15mm storio ganbaliukais ir sudedame ant įkaitinto sviesto. Geriausia naudoti nedegantį Ghi sviestą. Kepam kol apskrus, apverčiam, padruskinam.
Jei baravykai plauti ar įmirkę dedame ant įkaitintos keptuvės be sviesto. Kai vanduo išgaruoja, baravykai apskrunda, apverčiam, padruskinam. dedam sviestą. Baravykus atidedam.
Kaitinam sviestą sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepiname kol apskrus. Tada padruskiname, papipiriname, tiks kiek petražolių. Dedame baravykus, sumaišome, įdedame grietinę ir kiek pakepiname ant mažos ugnies.
Labai puikiai tiks su šviežiomis bulvėmis.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas