Paprastai kepti baravykai tampa tikru gurmanišku patiekalu. Tik reikia žinoti keletą paslapčių, kad kepti baravykai taptų įsidėmėtinu patiekalu.
Geriausi baravykai kepimui
Patys geriausi baravykai kepimui yra vidutinės brandos. Kai tramos baltumas jau prarastas ir apačia gelsta. Kuo šio amžiaus baravykas didesnis tuo jis turės daugiau skonio. Patys geriausi baravykai surinkti kai nėra daug lietaus.
Baravyko paruošimas kepimui
Baravykus apiplauname kiekvieną atskirai po tekančiu vandeniu. Dedame ant rankšluoščio nusausinimui. Jei rinkome švariai, nupjaustydavome žemes, tai nereikės plovimo procedūros. Galima baravykus nuvalyti šepetėliu.
Baravyką pjautome apie 15 mm storio riekelėmis.
Baravyko kepimas
Jie baravykai plauti ar po gausių lietų prigėrę vandens juos geriau nugarinti. Į įkaitintą keptuvę sudedam vienu sluoksniu. Išsiskiria sultys, vanduo kurį naudojant vidutinę ugnį garinam. Kai vanduo išgaruojam apverčiam ir dedam sviestą. Pabarstom druska. Dar kepam baravykus iki kelių minučių. Geriausia naudoti Ghi sviestą jis nepridega.
Jei baravykai sausi dedam į įkaitintą sviestą. Baravykus kepam kol apskrus, apverčiam ir pabarstom druska.
Galima dar įdėti grietinės ar grietinėlės ir baravykus patroškinti ant mažos ugnies.