Kepti baravykai
Atnaujinta: 2023-09-12

Paprastai kepti baravykai tampa tikru gurmanišku patiekalu. Tik reikia žinoti keletą paslapčių, kad kepti baravykai taptų įsidėmėtinu patiekalu.

 Geriausi baravykai kepimui

Patys geriausi baravykai kepimui yra vidutinės brandos. Kai tramos baltumas jau prarastas ir apačia gelsta. Kuo šio amžiaus baravykas didesnis tuo jis turės daugiau skonio. Patys geriausi baravykai surinkti kai nėra daug lietaus.

 

Baravyko paruošimas kepimui

 

Baravykus apiplauname kiekvieną atskirai po tekančiu vandeniu. Dedame ant rankšluoščio nusausinimui. Jei rinkome švariai, nupjaustydavome žemes, tai nereikės plovimo procedūros. Galima baravykus nuvalyti šepetėliu.

Baravyką pjautome apie 15 mm storio riekelėmis. 

 

Baravyko kepimas

Jie baravykai plauti ar po gausių lietų prigėrę vandens  juos geriau  nugarinti. Į įkaitintą keptuvę sudedam vienu sluoksniu. Išsiskiria sultys, vanduo kurį naudojant vidutinę ugnį garinam. Kai vanduo išgaruojam apverčiam ir dedam sviestą. Pabarstom druska. Dar kepam baravykus iki kelių minučių. Geriausia naudoti Ghi sviestą jis nepridega.

Jei baravykai sausi dedam į įkaitintą sviestą. Baravykus kepam kol apskrus, apverčiam ir pabarstom druska.

 Galima dar įdėti grietinės ar grietinėlės ir baravykus patroškinti ant mažos ugnies. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... baravykai troškinti grietinėje
... barščiai su grybais
... Bobausių patiekalai
... Grietinėlėje troškinta geltonpintė
... grybų mišrainė su kopūstais
... kepti baravykai
... keptų voveraičių receptas
... džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
... Kreminė baravykų sriuba
... lazanija su grybais
... Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
... marinuoti grybai žiemai
... Briedžiukų patiekalai
... pavasarinės balteklės patiekalai
... plovas su baravykais ir vištiena
... traskūs svieste kepti baravykai