Kepti baravykai
Atnaujinta: 2023-09-12

Paprastai kepti baravykai tampa tikru gurmanišku patiekalu. Tik reikia žinoti keletą paslapčių, kad kepti baravykai taptų įsidėmėtinu patiekalu.

 Geriausi baravykai kepimui

Patys geriausi baravykai kepimui yra vidutinės brandos. Kai tramos baltumas jau prarastas ir apačia gelsta. Kuo šio amžiaus baravykas didesnis tuo jis turės daugiau skonio. Patys geriausi baravykai surinkti kai nėra daug lietaus.

 

Baravyko paruošimas kepimui

 

Baravykus apiplauname kiekvieną atskirai po tekančiu vandeniu. Dedame ant rankšluoščio nusausinimui. Jei rinkome švariai, nupjaustydavome žemes, tai nereikės plovimo procedūros. Galima baravykus nuvalyti šepetėliu.

Baravyką pjautome apie 15 mm storio riekelėmis. 

 

Baravyko kepimas

Jie baravykai plauti ar po gausių lietų prigėrę vandens  juos geriau  nugarinti. Į įkaitintą keptuvę sudedam vienu sluoksniu. Išsiskiria sultys, vanduo kurį naudojant vidutinę ugnį garinam. Kai vanduo išgaruojam apverčiam ir dedam sviestą. Pabarstom druska. Dar kepam baravykus iki kelių minučių. Geriausia naudoti Ghi sviestą jis nepridega.

Jei baravykai sausi dedam į įkaitintą sviestą. Baravykus kepam kol apskrus, apverčiam ir pabarstom druska.

 Galima dar įdėti grietinės ar grietinėlės ir baravykus patroškinti ant mažos ugnies. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas