Geltonpintės receptai
Atnaujinta: 2020-09-29

   Geltonpintė yra viena iš kerpių. Ji minkšta tarsi šviežias baravykas. Tokį kietumą ji išlaiko ir gana ilgai termiškai apdorota. Valgomiji geltonpintė užsienyje mėgiamas ir vertinamas grybas. Paruošti geltonpintę galima įvairiais būdais. Tai gali būti troškiniai, apkeptas garnyras, sriubos. Pasiruoškite, kad ilgai karštyje augusios geltonpintės bus labai sugeriančios skysčius. Tuo  tarpu lietingu oru surinktoms geltonpintėms skysčių reikės mažiau. 
  Valgomos jau subrendusios ryškios spalvos geltonpintės. 

valgomoji geltonpintė

 300 g geltonpinčių,
100 g sviesto,
100  g grietinėlės,
100 g vištienos sultinio

Sviestą verta padalinti į dvi dalis, geltonpintės labai greitai sugers ir apvertus grybas ims degti. Geriausia pjaustyti didesniais ir plonesniais gabaliukais. Tada lengviau apversti. Apverčiame po 3 minučių kepimo. Dar pakepiname 3 minutes, padruskiname ir pabarstome pipirais. Sumažiname ugnį ir supilame grietinėlę. Gali tekti prieš grietinėlę pirlti sultinio jei grybai labai išdžiuvę. 

  Grybai puikiai tiks kaip garnyras prie aštrių mėsos patiekalų, keptos vištienos. 
  Grietinėlėje troškinta geltonpintė

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... baravykai troškinti grietinėje
... barščiai su grybais
... Bobausių patiekalai
... Grietinėlėje troškinta geltonpintė
... grybų mišrainė su kopūstais
... kepti baravykai
... keptų voveraičių receptas
... džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
... Kreminė baravykų sriuba
... lazanija su grybais
... Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
... marinuoti grybai žiemai
... Briedžiukų patiekalai
... pavasarinės balteklės patiekalai
... plovas su baravykais ir vištiena
... traskūs svieste kepti baravykai