Geltonpintė yra viena iš kerpių. Ji minkšta tarsi šviežias baravykas. Tokį kietumą ji išlaiko ir gana ilgai termiškai apdorota. Valgomiji geltonpintė užsienyje mėgiamas ir vertinamas grybas. Paruošti geltonpintę galima įvairiais būdais. Tai gali būti troškiniai, apkeptas garnyras, sriubos. Pasiruoškite, kad ilgai karštyje augusios geltonpintės bus labai sugeriančios skysčius. Tuo tarpu lietingu oru surinktoms geltonpintėms skysčių reikės mažiau.
Valgomos jau subrendusios ryškios spalvos geltonpintės.
300 g geltonpinčių,
100 g sviesto,
100 g grietinėlės,
100 g vištienos sultinio
Sviestą verta padalinti į dvi dalis, geltonpintės labai greitai sugers ir apvertus grybas ims degti. Geriausia pjaustyti didesniais ir plonesniais gabaliukais. Tada lengviau apversti. Apverčiame po 3 minučių kepimo. Dar pakepiname 3 minutes, padruskiname ir pabarstome pipirais. Sumažiname ugnį ir supilame grietinėlę. Gali tekti prieš grietinėlę pirlti sultinio jei grybai labai išdžiuvę.
Grybai puikiai tiks kaip garnyras prie aštrių mėsos patiekalų, keptos vištienos.