Geltonpintė yra viena iš kerpių. Ji minkšta tarsi šviežias baravykas. Tokį kietumą ji išlaiko ir gana ilgai termiškai apdorota. Valgomiji geltonpintė užsienyje mėgiamas ir vertinamas grybas. Paruošti geltonpintę galima įvairiais būdais. Tai gali būti troškiniai, apkeptas garnyras, sriubos. Pasiruoškite, kad ilgai karštyje augusios geltonpintės bus labai sugeriančios skysčius. Tuo tarpu lietingu oru surinktoms geltonpintėms skysčių reikės mažiau.
Valgomos jau subrendusios ryškios spalvos geltonpintės.
300 g geltonpinčių,
100 g sviesto,
100 g grietinėlės,
100 g vištienos sultinio
Sviestą verta padalinti į dvi dalis, geltonpintės labai greitai sugers ir apvertus grybas ims degti. Geriausia pjaustyti didesniais ir plonesniais gabaliukais. Tada lengviau apversti. Apverčiame po 3 minučių kepimo. Dar pakepiname 3 minutes, padruskiname ir pabarstome pipirais. Sumažiname ugnį ir supilame grietinėlę. Gali tekti prieš grietinėlę pirlti sultinio jei grybai labai išdžiuvę.
Grybai puikiai tiks kaip garnyras prie aštrių mėsos patiekalų, keptos vištienos.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas