400 g. pievagrybių,
60 g. džiovintų baravykų,
1.5 kg. faršo,
0.5 kg pomidorų,
0.2 kg paprikos,
100 g. svogūno,
4 česnako skiltelės,
3 šaukštai miltų,
1 l. pieno,
2 šaukštai sviesto,
Druska, juodieji pipirai, raudonėlis, petražolė.
400 g lazanijos lakštų,
200 g. fermentinio sūrio drožlių,
Maišant gana neutralaus skonio pievagrybius ir džiovintus baravykus pavyks visus grybus padaryti kvapiais ir išreikšto skonio. Tik kepinti reikėtų ant sviesto, nes aliejus ištraukia skonines sąvybes.
Ant aliejaus kepame stambiai supjaustytus česnakus, vėliau jiems dar nesukepus sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepiname iki karamelizacijos ir sudedame faršą. Išraiškingesnis faršas bus jei kepinsime dozėmis atskirai, kad suskrustų. Į faršo ir svogūnų mišinį dedame smulkiai pjaustytus pomidorus, papriką, prieskonius. Galima prieš prieskonių įdėjimą sudėti pjaustytus pievagrybius ir džiovintus baravykus. Tačiau daug daugiau skonio lazanijai suteiks grybai jei juos atskirai apkepinti svieste ir jau sudėti kai bus sluoksniuojama lazanija.
Tirpiname sviestą, kepiname apie minutę miltus, tada maišydami pilame pieną. Taip gausime bešamelio padažą.
Esamas kiekis tinkamas orkaitės skardai 36x26. Išklojame skardą kepimo popieriumi, apačioje dedame sluoksnį lazanijos lakštų. Ant lazanijos pilamas bešamelis, dedamas faršas, sluoksnis grybų. Vėl dedame sluoksnį lazanijos, pilame bešamelį ir faršą.
Viršuje sudedame sūrį ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas