Labanorinės jau kurie metai kaip nenuvilia baravykais. Nor 2015 metų vasara buvo tikra vasara su karščiais ir beveik be lietaus, tačiau keletą puikių baravykų pavyko surasti. Kieti, nesukirmyję jie tiesiog prašėsi kokiam nors įpatingam patiekalui.
Norėjau jį pavadinti rissoto, bet tai ką padariau labiau tiktų uzbekiškai virtuvei. Nors uzbekai vargu ar turi baravykų, bet tegul būna plovas, nes ryžių koše taip pat nenorėčiau to vadinti. Daugiaryžiu? Kažkaip neįprasta.
250 g ryžių,
3 baravykai - 0,6 kg,
200 g voveraičių,
300 g svogūnų,
400 g morkų,
0,6 kg vištienos ( naudojau šlaunelių mėsą be odelės),
50 g krapų, 100 g petražolių, saujelė čiobrelių,
5 šaukštai švelnios adžikos,
100 g. aliejaus, 50 g sviesto,
Druska, juodieji pipirai
Gaminau Wok keptuvėje. Įkaitinau aliejų ir sudėjau vištiena apskrudinti. Apskrudinti prireikė apie 15 minučių, po ko vištiena išėmiau, atidėjau atskirai. Nupyliau švarų aliejų, išmečiau priskrudusias smulkias liekanas. Tame pat aliejuje apkepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, tada sudėjau smulkiai pjaustytas morkas. Suminkštėjus morkoms visąk sudėjau į gruzdintos vištienos indą ir permaišiau.
Įpyliau kiek aliejaus ir ištirpinau sviestą. Sveistui ištirpus sudėjau gana dideliais gabalais supjaustytus baravykus. Sviestui įsigėrus ir grybams suminkštėjus dedami svogūnų, morkų, vištienos mišinys, beriama druska, pipirai, permaišoma. Ant mišinio suberiamos smulkiai pjaustytos voveraitės, smulkiai pjaustyti žalumynai, uždedama adžika. Viskas išlyginama.
Tolygiu sluoksniu užberiami ryžiai. Taip paruošus užpyliau vandens, kad apsemtų aukščiau per 1,5 piršto nuo ryžių paviršiaus. Dar geriau tiktų vištienos arba daržovių sultinys. Uždengus dangčiui privedama didele ugnimi iki virimo, vėliau ugnis sumažinama iki minimumo ir troškinama apie 20 minučių. Dangčio tikrinant ryžius nenuiminėti ! Geriau, palaikyti dar 10 minučių jei rašo, kad tiems ryžiams reikia 30 minučių virti.
Na o dar vienas baravykas sudorotas beveik žalias. Išėjo labai skaniai.
1 baravykas,
1 kiaušinis,
Šaukštas miltų
Druska, pipirai, aliejus
Baravykus supjaustome iki pusės centimetro storio gabaliukais. Pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame pradžioje plaktame kiaušinyje, vėliau miltuose. Sudedame į įkaitintą aliejų. Apkepinam pusę po kelias minute sir galima tiekti kaip puikų užkandį prie balto vyno.
O vyną su šiuo užkandžiu skanausime kol gaminsime rissoto.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas