Klasikinis derinys yra grybai su troškintais kopūstais. Aišku trečias klasikinis ingradientas morkos tiesiog nepakeičiamos. Grybai šioje mišrainėje gali būti bet kokie, tinka tiek kilmingieji baravykiniai, tiek traškios ūmėdės. Šioje mišrainėje panaudojau vidutinio amžiaus lepšius (paberžius) ir raudonikius.
1 kilogramas apvirtų grybų,
1,5 kilogramai kopūstų,
0,4 kg morkų,
1 galvutė česnako,
2 aštrūs čili pipirai,
Aliejus 200 g,
Druska 2 valgomieji šaukšai,
šaukštelis juodųjų pipirų,
Petražolių 200g,
Supjaustytas daržoves mėgstu kiek palaikyti, kad jos išskirtų sultis. Taip jos suminkštėja, išskiria sultis ir jas reikia mažiau virti.
Kopūstas supjaustomas 2x1 centimetro gabalėliais, išmaišomas su šaukšteliu druskos ir suslegiamas. Suslėgti galima rankomis, vėliau uždedama lėkštė su svoriu. Po keleto valandų galima papildomai paslėgti rankomis, dažniausiai tada sultys apsemia visas pjaustytas daržoves.
Pirmiausia verdami kopūstai, reikės virti apie 15 - 20 minučių. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome smulkiai morkas. Apkepiname karštame aliejuje. Po 20 minučių virimo sudedame kepintas morkas ir grybus, pjaustytus čili pipirus, supilame likusį aliejų. Uždengiame puodą dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies 10 - 15 minučių.
Prieš pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus česnakus ir petražoles. Išmaišome, užvirinam ir išpilstom į stiklainiukus.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas