Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai yra vieni iš tradicinių šventinio stalo patiekalų. Ryškus džiovintų grybų skonis itin dera su neutralaus skonio kiaušiniais. Variantų su džiovintais gryvai gali būti daug, tiks įdėti kumpį, keptas morkas ir svogūnus, neutralius priedus kaip avokadas, pievagrybiai. Pikantišką įdarą padarysite panaudodami rūkytą žuvį.
4 kiaušiniai,
50 g. džiovintų baravykų,
2 tryniai,
50 g. svogūnų,
Šaukštelis smulkintų avokadų,
Druska ir juodieji pipirai,
Šaukštelis majonezo
Šaukštas sviesto,
Grybus mirkome apie 12 valandų šaltame vandenyje. Kietai išverdame kiaušinius ir staigiai atšaldome, taip jie lengvai lupsis.
Perpjovus per pusę išimame trynius ir du iš jų panaudosime įdarui.
Smulkiai sukapojame grybus ir svogūnus ir juos apkepiname ant sviesto. Suriname trynius, įdedame keptus svogūnusir grybus bei kitus prieskonius.
Šaukštu uždedame ant kiaušinio puselių ir tiekiame ant stalo.
,
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas