Baravykai savo sultyse vienas iš geriausių baravykų marinavimo receptų. Gaunami švelnaus skonio, kietučiai baravykai kurie tampa tikra Kalėdinio stalo puošmena. Acto šiame recepte naudojama visai nedaug, prireiks maksimaliai laikytis švaros. Stiklainėliai plaunami su soda, iškaitinami.
Patys geriausi baravykai tik išaugę, galvutė iki 5 centimetrų skersmens. Dažniausiai naudojame tik galvutę su kelių centimetrų koteliu. O dar padarom raritetinį stiklainiuką iš mažiausių, iki kelių centimetrų galvutės skersmens baravykų. Šie jau priverčia aikščioti visus svečius.
Prieš pjaustant baravykus jų neplauname, apvalome. Supjaustome baravykus išilgai, didelių dalių nepaliekam, reikės ilgiau virti. Nors yra šeiminkių kurios sugeba marinuoti didelius ir nepjaustytus baravykus. Tačiau tam jau reikėtų papildomo sterilizavimo.
Porą minučių apvirtus grybus nuplauname po tekančiu vandeniu. Dedame į puodą ir užpilame vėsiu vandeniu, kad apsemtų per porą pirštų. Tai būna apie 2 kg grybų ir apie 1200 g vandens. Po užvirimo dar verdame apie 20 minučių. Nugraibome putas. Išvirti grybai nusileidžia į dugną. Tokiam kiekiui reikės didelio šaukšto druskos. Prieš virimo pabaigą įdedame šaukštelį 9 procentų acto.
Kiaurasamčiu sudedame grybus į stiklainiukus. Užpilame skysčiu kuriame virė grybai.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas