Kreminė baravykų sriuba vienas iš gurmaniškiausių patiekalų iš baravykų. Puikiai atskleidžiamas baravykų skonis, sriuba soti ir labai skani. Variantų gali būti gana daug. Esminės dalys išlieka švieži ir džiovinti baravykai, tirštinančios bulvės, saldumo duodančios morkos, kepti svogūnai. Baravykų skonį paryškinanti grietinėlė.
Pagal šį receptą bus pagaminta kreminė baravykų sriuba 6 žmonėms. Ji išeis labai tiršta, panaši į košę. Norint skystesnės sriubos riekėtų didinti sultinio kiekį ir nenaudoti lydyto sūrelio.
Ingradientai kreminei baravykų sriubai
1 baravykų,
1 litras sultinio
70 g. džiovintų baravykų,
0,3 kg bulvių,
0,4 kg cukinijų,
0,3 kg svogūnų,
0,3 kg morkų,
0,1 kg petražolių šaknies,
2 šaukštai miltų,
100 g lydyto sūrelio,
100 ml riebios grietinėlės,
Druska, kiek juodųjų pipirų,
2 šaukštai aliejaus,
100 g sviesto,
Kreminės baravykų sriubos gaminimas
Į puodą su kiek aliejaus dedame pjaustytas morkas, jas apkepiname. Sudedam cukinijas, bulves, užpilam trečdaliu sultinio. Sudedama apšutintus, perplautus ir supjaustytus džiovintus baravykus.
Ant aliejaus keptuvėje apkepinam pjaustytus svogūnus, sudedama į puodą.
Svieste kepinam pjaustytus baravykus. Kepinam porcijomis, kad apkeptų, o nesitroškintų. Į vieną porciją įpilame kiek sultinio, įdedam miltus ir išmaišom.
Labai įdomiai kreminės baravykų sriubos skonį praturtina petražolės šaknis.
Suminkštėjus visiems ingradientams sriubą nuimame nuo ugnies dešimčiai minučių. Sakyčiau gaunasi geresnis skonis jei sriubą trinti ją kiek ataušinus.
Sutrynus sriubą ją vėl statome ant ugnies. Dedame lydytą sūrelį ir įpilame grietinėlę. Dedame druską, pipirus.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas