Morkų mišrainė su grybais žiemai
Atnaujinta: 2019-08-28
  • morkų ir grybų mišrainė žiemai

Tai tikriausiai pats geriausias mano ragautas daržovių ir grybų mišrainės receptas. Su sūria silke ši gana saldi mišrainė tiesiog idealiai dera. Tačiau pakanka baltos itališkos duonos su kiek sviestu, kad pajusti palaimą valgant su šia mišraine. Geriausi grybai šiai mišrainei - kieti. Fantastiškai dera gudukai, jauni raudonikiai ir baravykai.

1,8 kg grybų,
2 kg morkų,
1,5 kg svogūnų,
1 l tomatų padažo,
1 šaukštas druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
10- 15 juodųjų pipirų,
300 g aliejaus.

Gerai įkaitintame aliejuje apkepame svogūnus ir vėliau morkas. Verta kepti atskirai, tada morkos ir svogūnai ne troškinasi, bet apkepa ir skaniau karamelizuojasi. 
  Grybai išverdami, nukošiami ir sudedami į troškinimo puodą. Sudedamos morkos ir svogūnai, įdedamas tomatų padažas, druska ir prieskoniai. 

 Troškinama apie 40 minučių. Troškinama maišant. 

Sudedama į stiklainiukus, užsukama dangteliais ir palaikoma apvertus kol atauš.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Morkų mišrainė su grybais žiemai

Morkų, svogūnų ir grybų mišrainė žiemai

Rauginti grybai

Klasikinis grybų rauginimo receptas, kaip teisingai rauginti grybus

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas