Kelmučių rauginimas
Atnaujinta: 2020-11-05

    Kelmučiai vieni iš geriausiai rauginimui tinkančių grybų. Jie kieti, tokiais išlieka ir po rauginimo. Tačiau kaip ir visi grybai po rauginimo jie tampa geriau įsisavinami organizmo. Daug kas kelmučius apeina laikydami juos šungrybiai. Nepažįstant jų geriau nerinkti, yra panašių nuodingų. 

   Renkamos kelmučių galvutės, koteliai neskanūs. 

  Naudojami įvairūs prieskoniai, ypač tinka česnakai. Dar dedami vyšnių, juodųjų serbentų, krienų, lauro lapai. Tinka pipirų žirneliai arba malti pipirai. 

  Kelmučių galvutės verdamos apie 20 minučių. Skystis nupilamas ir grybai kiek ataušinami.
 

Į indą dedame lapus, pipirų žirnelius. Uždedame sluoksnį grybų. Sluoksniuojame su keliais lapais, stambiai pjaustytais česnakais, druska. Kilogramui grybų naudojamas šaukštas druskos. Suspaudžiame grybus ir užpilame sūraus vandens. Litrui vandens dedamas šaukštas druskos. 

  Vanduo turi apsemti grybus. Uždedame švarų skudurėlį arba marlę. Uždedame dangtelį ar lėkštutę. Prispaudžiame akmeniu, buteliu su vandeniu. Grybai turi būti skystyje. Taip laikome kambario temperatūroje nuo kelių dienų iki savaitės. Turi susidrumsti skystis, gali atsirasti burbuliukai. 
  Išnešame į šaltą patalpą ( 2 - 8 laipsniai) ir laikome kelias savaites. Skanu bus valgyti vienus. Labai tinka su kiek svogūnų  ir grietinės. 

 

kelmučių rauginimas

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kelmučių rauginimas

Kaip rauginti kelmučius, kelmučių rauginimo receptas

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Morkų mišrainė su grybais žiemai

Morkų, svogūnų ir grybų mišrainė žiemai

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rauginti grybai

Klasikinis grybų rauginimo receptas, kaip teisingai rauginti grybus

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: