Slyvų uogienė
Atnaujinta: 2022-09-06

   Slyvų uogienė yra viena iš populiariausių ir išsiskiria iš kitų uogienių. Subtili rūgštelė ir išliekantis slyvų skonis ir kvapas daro ją labai tinkamą prie daugybės patiekalų. Klasikinis slyvų uogienės derinys yra su baltu sūriu. Labai mėgstama slyvų uogienė prie blynų ir varškėčių. Nors slyvų uogienė tinkama ir prie mėsos, paukštienos, laukinienos patiekalų. 

  Slyvų sezonas prasideda liepos pabaigoje ir tęsiasi iki rugsėjo pabaigos. Pirmosios slyvos dažniausiai uogienėms nenaudojamos, nes sunkiai išsiima kauliukai. Nors kai jų uždera labai daug kitos išeities nelieka. Uogienei geriau naudoti prisirpusias slyvas, joms sumažėja rūgštingumas, susikaupia daugiau natūralaus cukraus. 

  Slyvų uogienei paįvairinti tinka įvairūs priedai. Pikantiškumo priduoda šokoladas, labai tinka graikiški trinti riešutai. Jų dedama apie dešimtadalį nuo uogienės kiekio. Tinka litrui uogienės šaukštas konjako.

 Slyvų uogienė

Klasikinės slyvų uogienės receptas

1 kilogramas prisirpusių slyvų,
0,5 kilogramo cukraus,
Gvazdikėliai, cinamono lazdelės,

Slyvas išlauliname ir užpilame cukrumi. Laikoma vėsiai apie 12 valandų. Turi ištirpti cukrus, išsiskiria sultys, susidaro sirupas. Dedame slyvas ant ugnies, užverdame. Slyvų uogienę verdant turim nuimti putas. Verdama apie 30 minučių, jei virsime ilgiau gausime tirštesnę uogienę. Tirštesnę uogienę trumpiau verdant galima gauti panaudojant uogienių cukrų. 

  Uogienę supilam į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais. Apverčiam stiklainius kas galutinai sterilizuos dangtelius. 

Slyvų uogienės receptas


Slyvų džemo receptas

Slyvų džemas gaminamas labai panašiai. Iškaulintas slyvas susmulkiname ir susmulkintą masę kaitiname ir viriname apie 20 minučių. Į verdančią masę supilam cukrų ir dar verdame maišant apie pusvalandį. Prieš pabaigą galima sudėti riešutus, šokoladą.

Slyvų džemas puikia tiks pertepti pyragus ir daryti saldžiarūgštį tortų sluoknį.

 Filmas apie tai kaip pagaminti skanią slyvų uogienę

 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų džemas

Kaip paruošti skanų džemą iš agrastų, agrastų džemo receptas

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose žiemai

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas, agurkai marinuoti garstyčiose

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas

Aktinidijų uogienė

Uogienės iš aktinidijų receptas, kaip pagaminti skanią aktinidijų uogienę

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Aviečių ir agrastų kompotas

Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių

Aviečių ir slyvų uogienė

Aviečių uogienės su slyvomis receptas

Aštri cukinijos mišrainė žiemai

Cukinijų mišrainė su pomidorais ir paprika žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Baklažanų ikrai

Ikrai iš baklažanų žiemai, baklažano ikrai receptas, konservuotų baklažanų padažo žiemai receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių ir obuolių uogienė

Uogienė su bruknėmis ir obuoliais

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su morkomis

Uogienė su bruknėmis ir morkomis