Avietėmis džiaugiamės kelis kartus per metus. Vasarą prisirpsta vasarinės avietės. Sirpdamos jos gauna daugiau saulės ir sukaupia daug cukraus. Rudenį derlių duoda remontantinės - rudeninės avietės. Pirmosios rudeninės uogos didžiulės, saldžios. Tokių į uogienę panaudoti net gailą. Tačiau kuo labiau artėja šalnos tuo uogos darosi lėkštesnio skonio. Pats laikas jas panaudoti uogienėms.
Vasarą vėlyvas derlius dar sutampa su kaukazo slyvų derliumi. Rudenį aviečių derlius sutampa su vėlyvųjų slyvų derliumi. Avietės ir slyvos uogienėje puikiai dera.
1 kilogramas aviečių,
1 kilogramas slyvų,
1 kilogramas cukraus,
1 citrina,
Keletas cinamono lazdelių, muskato riešutas
Avietes ir slyvas nuplauname. Slyvas iškauliname ir supjaustome. Užpilame cukrumi avietes ir slyvas. Po pusdienio išsiskirs sultys, pilame avietes, slyvas į virimo indą ir kaitiname. Įdedame cinamono lazdeles, paskutame muskato riešuto, įskutame citrinos žievelę. Užkaitinus nuiminėjame putas, maišome uogienę. Verdama apie pusvalandį, kad uogienė sutirštėtų. Galima naudoti cukrų su pektinais, tada reikės mažiau virti.
Išžvejojam cinamono lazdeles, supilstom karštą uogienę į stiklainius ir užsukę dangteliais apverčiame kol atauš. Uogienė puikiai laikosi kambario temperatūroje. Mažiau dedant cukraus reikėtų laikyti vėsiau.
Temos straipsniai
Aviečių džemas
Klasikinio aviečių džemo receptas
Aviečių ir slyvų uogienė
Aviečių uogienės su slyvomis receptas
Klasikinė aviečių uogienė
Uogienė iš aviečių , kaip pagaminti skanią aviečių uogienę, aviečių uogienės receptas