Braškės ir tręšnės subresta panašiu metu. Subrendo ir pas mus sodyboje. Deja, kaip ir kasmet tręšnes skanavo strazdai ir varnėnai. Uogienei vėl gi kaip kasmet kelios dėžės braškių ir tręšnių iš Kalvarijų turgaus.
Braškių 10 kg,
Trešnių 3 kg,
Cukraus 6 kg,
Pektino pagal instrukciją
Braškės nuplaunamos, perrenkamos ir apvalomos. Trešnės nuplaunamos ir išlupamas kauliukas. Ant uogų supilamas cukrus ir laikoma apie 12 valandų. per tą laiką ištirpsta cukrus ir išsiskiria sultys.
Sudedame į puodą, užverdame, nugriebiame putas ir pastatome pravėsti. Vėl užviriname ir išpilstome į stiklainius. Pektiną dėjome kartu su cukrumi.
Nežiūrint į didelį cukraus kiekį tręšnės išlaiko kiek juntamą rūgštumą, priduodamos uogienei gaivumo.
Temos straipsniai
Braškių ir tręšnių uogienė
Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai
Geriausia braškių uogienė
Braškių uogienės žiemai virimas, braškių uogienių receptai su trešnėmis, persikais, abrikosais, braškių džemas
Klasikinė braškių uogienė
Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę