Saldžios avietės ir rūgštūs agrastai labai ideliai kontrastuoja kompote. Sirupo saldumas kiek priklauso nuo agrastų rūgštumo. Itin rūgštiems agrastams reikėtų čia nurodyto sirupo koncentracijos. Tik išvirus agrastai išgąsdina savo rūgštumu. Nors su laiku agrastai persisunks saldumu paliekant malonią rūgštelę.
2 litrai vandens 1 kg cukraus.
Sudėti avietes ir agrastus į stiklainiukus. Užpilti karštu sirupu. Sudėti stiklainiukus į puodą ir kaitinti. Kaitinam kol kompotas pasieks apie 80 laipsnių. Užsukam steriliais dangteliais.
Temos straipsniai
Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas
Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų
Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai
Agrastų kompotas žiemai
Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Aviečių ir agrastų kompotas
Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių
Slyvų ir agrastų kompotas
Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų