Agrastų kompotas žiemai
Atnaujinta: 2024-07-25

Agrastų kompotas vienas iš skaniausių. Agrastai išlieka gana kieti ir juos smagu bus valgyti šaltais žiemos vakarais. Naudoju gerai prisirpusius, bet nepersirpusius agrastus.

 6 litrai vandens,
 2 kilogramai cukraus,
 12 litrų agrastų

 Jei agrastus nesubadyti, kas užima gana daug laiko reikės agrastus užpilti sirupu tris  kartus. Subadytus agrastus užpilame 2 kartus. 

  Sirupas užverdamas ir supilamas į stiklainius kuriuose sudėti nuplauti agrastai. Sirupu užpylus laikoma apie 10 minučių. Tada supilama atgal į puodą ir užverdama. Nupilti patogu naudojantis subadytu dangteliu. 

   Visai pasiteisino eksperimentas su juodųjų serbentų sultimis. Du kartus užpylus sirupu trečią kartą užpilta užkaitintomis serbentų sultimis su cukrumi. 

 

agrastų kompotas žiemai

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... agrastų  ir juodųjų serbentų kompotas
... agrastų kompotas žiemai
... Agrastų uogienė
... aktinidijų uogienė
... cukinijų pyragas
... Geriausia braškių uogienė
... kaukazo slyvų uogienė
... klasikinė braškių uogienė
... klasikinė  vyšnių uogienė
... kriaušių  ir agrastų kompotas
... Kriaušių ir svarainių uogienė
... mėlynių uogienė
... obuolienė su bruknėmis
... obuolių ir kriaušių uogienė
... Persikų uogienė
... Pyragas džiovintų vaisių
... juodųjų serbentų pyragas
... slyvų ir agrastų kompotas
... Slyvų kompotas
... Svarainių sirupas