Puikų pyragą su juodųjų serbentų uogiene galima padaryti ištisus metus. Aštraus ir sodraus skonio pyragas puikiai tiks su pienu. Gal tai ir nėra teisingas derinys, bet labai patinkantis.
Pyrago su juodaisiais serbentasi receptas
- 200 gramų miltų;
- 4 kiaušinius;
- 200 gramų sviesto formai aptepti
- 180 gramų cukraus;
- 3 šaukštelius vanilinio cukrus
- 80 gramų bulviu krakmolo
- 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių
- 350 gramų juodųjų serbentų tyrės
Pyrago su juodaisiais serbentais gaminimas
Sviestą sumaišome su cukrumi. Kiaušinius dedame po vieną kiekvieną kartą sumaišydami.Dedame krakmolą, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Maišydami pilame po truputį miltų. Darome tešlą puria.
Kepimo formą ištriname sveistu, dedame tešlą ir lyginame. Dedame luoskniu jį užpildydami juodųjų serbentų tyre. Kepame 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Dar kepame 20 -25 minutes sumažinus temperatūrą iki 160 laipsnių.
Temos straipsniai
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas
Pyragas su riešutais
Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais
Salotos su smidrais
Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi
Soti perlinių kruopų sriuba
Tiršta, soti ir kiek aitroka sriuba su perlinėmis kruopomis
Tabule salotos
Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh
Tempura tešla
Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla