Tempura tešla
Atnaujinta: 2020-03-09

Patiekalai su tempura tešla labai paplitę Japonijoje ir po visą pasaulį išplitusiuose japonų restoranuose. Nors manoma, kad tempura gaminimo receptas atėjęs iš portugalų atplaukusių į Japoniją. Per amžius šis receptas pavirto japoniškai subtiliu patiekalu. Sultingas viduje su traškia plutele išorėje. Tempura patiekalai tradiciškai gaminami su įpatingai šviežiais produktais. Tai gali būti žuvis, jūros gėrybės, daržovės.

  Norint gauti idealią tempura tešlą japonų kulinarai pataria maišyti vienodos temperatūros ingradientus. Tempura tešla turi būti naudojama iš karto ją pagaminus. Sukritusi tešla išmetama. 

 100 g. ryžių arba kvietinių miltų,
 200 g. šalto vandens arba gazuoto mineralinio vandens,
 1 kiaušinio trynys,

 Šio kiekio pakaks apie 0,7 kg produktų.

Krevetės tempura tesloje

Krevetės tempura tešloje. Krevetes nulupame paliekant uodegėlę. Nuplauname ir nusausiname. Įlašinam į 0,5 kg krevečių šaukštą citrinos sulčių, šaukštelį druskos, ketvirtadalį šaukštelio juodųjų pipirų, šaukštą smulkiai pjaustytų šviežių krapų. Marinuojame apie pusvalandį, nusausiname. Siekiant geresnio tempura tešlos prilipimo paviršius turi būti sausas. Taip pat padeda pavoliojimas miltuose.

Ingradientai tarpusavyje gerai išmaišomi. Nereikia maišyti labai aktyviai nes tempura gausis kieta. Trynį galima pradžioje išmaišyti nedideliame vandens kiekyje. 

Japonai kepa tempura sezamo aliejuje. Šis aliejus pasiekia aukštą temperatūrą. Taupant galima kepti augaliniame aliejuje. Alyvuogių aliejus netinkamas kepti tempurai reikalingoje aukštoje temperatūroje. 

Daržovės kepamos 170 laipsnių temperatūroje. Jūros gėrybės kepamos 180 laipsnių temperatūroje.

Iškepusi tempūra iškyla į aliejaus paviršių. Gabaliukai išgriebiami ir dedami ant popieriaus, kad nubėgtų aliejus.
Šviežiems produktams neverta laikyti aliejuje ilgiau kaip 1 minutę.

 

Lašiša tempura tešloje

Lašiša tempura tešloje. Lašišą padruskiname, įpilame kiek citrinos sulčių, juodųjų pipirų ir smulkintų krapų. Nusausinus mirkome ir kepame apie minutę.
 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Pyragas su riešutais

Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais

Salotos su smidrais

Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi

Soti perlinių kruopų sriuba

Tiršta, soti ir kiek aitroka sriuba su perlinėmis kruopomis

Tabule salotos

Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh

Tempura tešla

Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla