Klasikiniame tabule ( Tabbouleh) salotų recepte dominuoja bulguro kruopos, pomidorai, petražolė, citrina ir mėta. Gaunasi gaivios ir labai karštam klimatui tinkančios salotos. Jos mėgiamos prie mėsos, arba net galima kiek pakeisti tradicinį receptą ir į salotas pridėti kiek mėsos. Labai tinka rūkyta žuvis, vištiena. Visai tiks ir kiti žalumynai kaip agurkai, špinatai, rukola.
Bulguro kruopos tai smulkinti, šutinti ir išdžiovinti kviečiai. Jie labai greitai išbrinksta. Pakanka sumaišyti su sultingais pomidorais, kad jų sultys išbrinkintų ir suminkštintų bulgurą.
200 g. bulguro kruopų,
300 g. sultingų ir saldžių pomidorų,
150 g. petražolių,
50 g aliejaus,
30 g mėtų,
1 arba pusė citrinos
Šaukštelis druskos, kiek juodųjų pipirų
Bulguro kruopas sumaišome su supjaustytais pomidorais. Palaikome apie valandą, kad kruopos išbrinktų. Sudedame plaustytas petražoles, aliejų, mėtas, įspaudžiame citrinas, sudedame druską, pipirus ir sumaišome.