Gana lengvos, tačiau maistingos smidrų salotos su kruopomis. Kiek perdirbtas libanietiško tabbouleh variantas. Originaliame variente dominuoja bulguras, pomidorai ir petražolės. Ne šiaip saujelė petražolių, bet daugybė petražolių. Su laiku kiek keičiau receptą pridėdamas smidrų, špinatų, rukolos. O gal daugiausiai pakeista ją padarius ne vegetarišką, praturtinant rūkyta žuvimi ar vištiena. Ypač tinka riebios žuvys kaip lašiša, eršketas, šamas.
Bulguras labai tinka, nes jis labai greitai suminkštėja, net nuo šalto vandens.
400 šparagų,
200 bulguro kruopų,
150 Rūkytos lašišos,
200 šviežių petražolių,
100 žalumynų kaip rukola, špinatai,
50 sviesto,
50 aliejaus,
Druskos, juodųjų pipirų
150 g daržovių sultinio. Puikiai tiks iš kietųjų smidro koto dalių.
Bulgurą užpilame verdančių sultiniu ir paliekame uždengus pašusti penketą minučių. Sudedame pjaustytus smidrus, lašišas, sviestą, aliejų, rukolą, druską ir pipirus. Galiausiai sudedame petražoles ir išmaišome. Dar uždedame dangčiu ir palaikome kol pilnai suminkštės bulguras.
Šparagų papildomai virti nereikia, jie suminkštėja karštose salotose.
Temos straipsniai
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas
Pyragas su riešutais
Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais
Salotos su smidrais
Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi
Soti perlinių kruopų sriuba
Tiršta, soti ir kiek aitroka sriuba su perlinėmis kruopomis
Tabule salotos
Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh
Tempura tešla
Kaip pagaminti tempura tešlą ir kaip gaminti su tempura tešla