Agrastų uogienė
Atnaujinta: 2024-07-25

Saldžiarūgštė agrastų uogienė puikiai tiks prie blynų, kepant pyragus. 

1 kg vidutinio dydžio nepersirpusios agrastų uogos,

1,25 - 1,5 kg cukraus,

2-3 stiklinės vandens,

 

Agrastus reikėtų paruošti prieš verdant uogienę. Paruošiama nukarpant ūsus ir kotelius. Didesnės uogos perpjaunamos, mažesnės subadomos. Agrastai silpniau išskiria cukrų, todėl užpilama cukraus sirupu. Sirupas daromas iš pusės cukraus ir vandens. Atšaldžius sirupą jis užpilamas ant uogų. 

 

Agrastų uogienė

  Užpylus sirupu uogos laikomos parą. Po paros sirupas nupilamas, sumaišomas su likusiu cukrumi, užverdama, nugraibomos putos ir vėl užpilamos uogos. Išpilstoma į stiklainius, užsukama dangteliais, apverčiama ir laikoma kol atauš.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... agrastų  ir juodųjų serbentų kompotas
... agrastų kompotas žiemai
... Agrastų uogienė
... aktinidijų uogienė
... cukinijų pyragas
... Geriausia braškių uogienė
... kaukazo slyvų uogienė
... klasikinė braškių uogienė
... klasikinė  vyšnių uogienė
... kriaušių  ir agrastų kompotas

Kriaušių ir svarainių uogienė

Svarainiai kriaušių sirupe, pikantiška uogienė neeiliniam pyragui

Mėlynių uogienė

Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių

Obuolienė su bruknėmis

Skanios obuolienės su bruknėmis receptas

Obuolių ir kriaušių uogienė

Skaniausios uogienės iš obuolių ir kriaušių receptas

Persikų uogienė

Uogienės iš persikų receptas

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Slyvų ir agrastų kompotas

Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų

Slyvų kompotas

Slyvų kompoto receptas, kaip pagaminti skanų slyvų kompotą žiemai

Svarainių sirupas

Svarainių sirupas gaminimas, svarainių sirupo gamybos receptas