Agrastų uogienė
Atnaujinta: 2024-07-25
Saldžiarūgštė agrastų uogienė puikiai tiks prie blynų, kepant pyragus.
1 kg vidutinio dydžio nepersirpusios agrastų uogos,
1,25 - 1,5 kg cukraus,
2-3 stiklinės vandens,
Agrastus reikėtų paruošti prieš verdant uogienę. Paruošiama nukarpant ūsus ir kotelius. Didesnės uogos perpjaunamos, mažesnės subadomos. Agrastai silpniau išskiria cukrų, todėl užpilama cukraus sirupu. Sirupas daromas iš pusės cukraus ir vandens. Atšaldžius sirupą jis užpilamas ant uogų.
Užpylus sirupu uogos laikomos parą. Po paros sirupas nupilamas, sumaišomas su likusiu cukrumi, užverdama, nugraibomos putos ir vėl užpilamos uogos. Išpilstoma į stiklainius, užsukama dangteliais, apverčiama ir laikoma kol atauš.
Komentarai (0)