Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Atnaujinta: 2020-09-09
  • Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykai savo sultyse vienas iš geriausių baravykų marinavimo receptų. Gaunami švelnaus skonio, kietučiai baravykai kurie tampa tikra Kalėdinio stalo puošmena. Acto šiame recepte naudojama visai nedaug, prireiks maksimaliai laikytis švaros. Stiklainėliai plaunami su soda, iškaitinami. 

   Patys geriausi baravykai tik išaugę, galvutė iki 5 centimetrų skersmens. Dažniausiai naudojame tik galvutę su kelių centimetrų koteliu. O dar padarom raritetinį stiklainiuką iš mažiausių, iki kelių centimetrų galvutės skersmens baravykų. Šie jau priverčia aikščioti visus svečius. 

   Prieš pjaustant baravykus jų neplauname, apvalome. Supjaustome baravykus išilgai, didelių dalių nepaliekam, reikės ilgiau virti. Nors yra šeiminkių kurios sugeba marinuoti didelius ir nepjaustytus baravykus. Tačiau tam jau reikėtų papildomo sterilizavimo. 

  Porą minučių apvirtus grybus nuplauname po tekančiu vandeniu. Dedame į puodą ir užpilame vėsiu vandeniu, kad apsemtų per porą pirštų. Tai būna apie 2 kg grybų ir apie 1200 g vandens.  Po užvirimo dar verdame apie 20 minučių. Nugraibome putas.  Išvirti grybai nusileidžia į dugną. Tokiam kiekiui reikės didelio šaukšto druskos. Prieš virimo pabaigą įdedame šaukštelį 9 procentų acto.
  Kiaurasamčiu sudedame grybus į stiklainiukus. Užpilame skysčiu kuriame virė grybai.  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas