Reikės :
Svogūnai 1vid.
Česnakai 4 skiltelės
Kopūstai 1/2 nedidelio kopūsto
Bulvės 1 didelė
Brokoliai 1 vnt nedidelis
Pomidorai 2vid.
Morkos 1vid.
Šoninė 8 juostelės
Mėgiamas sultinys 1L
Grietinėlė ~30% riebumo 200ml
Pienas 200ml
Sviestas 25gr
Miltai 25gr
Bandelės (6vnt uzkandziui) arba nedideli duonos kepaliukai (2vnt pagrindiniam)
Alyvuogių aliejus
Lydytas sūrelis 200gr
Druska, pipirai, džiovintų žolelių mišinys
Petražolės
Daržovės susmulkiname. Šonine supjaustome kubeliais.
Ant aliejaus, įkaitintame puode ar didelėje keptuvėje, apkepame svogūnus ir česnaką iki kol suminkštės, tuomet sumetame šonine, apkepiname ir sudedame likusias daržoves. Paprieskoniuojame. Užpilame jas sultiniu ir ant nedidelės ugnies troškiname iki minkštumo. Jei reikia, dapilkit sultinio/vandens.
Kol daržovės troškinasi, kitame puode ištirpiname sviestą, įberiame miltus ir su šluotele maišant supilame pieną.Kai padažas taps vientisas, sudedame lydytą sūrį išmaišome.
Paruošiame duoną. Nupjauname viršūnėlę, išskobiame vidų ir viską sudedame į skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska bei žolelėm. Dedame į įkaitintą orkaitę 5-10min.
Ištroškintas daržoves su likusiu skysčiu sublenderuojame, palikdami gerą samtį daržovių tekstūrai. Viską sumetame į paruoštą sūrio padažą, supilame grietinėlę, pagal skonį padruskiname ir supilame į duonos dubenėlius. Puošiame petražolėm, šoninės traškučiu.
Skanaus!
Margarita K.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas