Spurgos
Naminės spurgos visuomet yra puikus pasirinkimas norint pasaldinti šventinį stalą. Šioms spurgoms gaminti, neprireiks daug laiko. Spurgas galime pagardinti šokoladu, ar mėgstama uogiene. Šiuo receptu maloniai pasidalino mano močiutė, kuri mano vaikystėje kepdavo šias spurgas, mums su broliu atvažiavus jos aplankyti.
Spurgų ingredientų sąrašas :
- Pienas 130 ml
- Mielės 30 g
- Cukrus 50 g
- Kiaušiniai 3
- Sviestas 50 g
- Druska
- Vanilės ekstraktas 1.5 šaukš.
- Muskato riešutas 25g
- Miltai 220g
Spurgų gaminimo eiga :
- Išmaišome visus skystus ingredientus kartu, miltus, mieles, druską, muskato, cukrų ir gerai maišome.
- Leidžiame tešlai iškilti kambario temperatūroje apie 100 min.
- Išminkykite tešlą , kad nebeliktų oro.
- Išminkome tešlą. Iš jos išpjaukite spurgas su spurgų formos pjovimo įrankiu.
- Dedame spurgas ant kepimo popieriaus.
- Užverdame aliejų iki 200 laipsnių temperatūros.
- Virkite po dvi spurgas vienu metu. Virkite jas apie 2 minutes. Pavartykite. Palikite atvėsti.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas