Slyvų uogienė yra viena iš populiariausių ir išsiskiria iš kitų uogienių. Subtili rūgštelė ir išliekantis slyvų skonis ir kvapas daro ją labai tinkamą prie daugybės patiekalų. Klasikinis slyvų uogienės derinys yra su baltu sūriu. Labai mėgstama slyvų uogienė prie blynų ir varškėčių. Nors slyvų uogienė tinkama ir prie mėsos, paukštienos, laukinienos patiekalų.
Slyvų sezonas prasideda liepos pabaigoje ir tęsiasi iki rugsėjo pabaigos. Pirmosios slyvos dažniausiai uogienėms nenaudojamos, nes sunkiai išsiima kauliukai. Nors kai jų uždera labai daug kitos išeities nelieka. Uogienei geriau naudoti prisirpusias slyvas, joms sumažėja rūgštingumas, susikaupia daugiau natūralaus cukraus.
Slyvų uogienei paįvairinti tinka įvairūs priedai. Pikantiškumo priduoda šokoladas, labai tinka graikiški trinti riešutai. Jų dedama apie dešimtadalį nuo uogienės kiekio. Tinka litrui uogienės šaukštas konjako.
Klasikinės slyvų uogienės receptas
1 kilogramas prisirpusių slyvų,
0,5 kilogramo cukraus,
Gvazdikėliai, cinamono lazdelės,
Slyvas išlauliname ir užpilame cukrumi. Laikoma vėsiai apie 12 valandų. Turi ištirpti cukrus, išsiskiria sultys, susidaro sirupas. Dedame slyvas ant ugnies, užverdame. Slyvų uogienę verdant turim nuimti putas. Verdama apie 30 minučių, jei virsime ilgiau gausime tirštesnę uogienę. Tirštesnę uogienę trumpiau verdant galima gauti panaudojant uogienių cukrų.
Uogienę supilam į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais. Apverčiam stiklainius kas galutinai sterilizuos dangtelius.
Slyvų džemo receptas
Slyvų džemas gaminamas labai panašiai. Iškaulintas slyvas susmulkiname ir susmulkintą masę kaitiname ir viriname apie 20 minučių. Į verdančią masę supilam cukrų ir dar verdame maišant apie pusvalandį. Prieš pabaigą galima sudėti riešutus, šokoladą.
Slyvų džemas puikia tiks pertepti pyragus ir daryti saldžiarūgštį tortų sluoknį.
Filmas apie tai kaip pagaminti skanią slyvų uogienę
Temos straipsniai
Agrastų džemas
Kaip paruošti skanų džemą iš agrastų, agrastų džemo receptas
Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas
Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų
Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai
Agrastų kompotas žiemai
Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkėliai garstyčiose žiemai
Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas, agurkai marinuoti garstyčiose
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Agurkų mišrainė žiemai
Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas
Aktinidijų uogienė
Uogienės iš aktinidijų receptas, kaip pagaminti skanią aktinidijų uogienę
Aviečių džemas
Klasikinio aviečių džemo receptas
Aviečių ir agrastų kompotas
Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių
Aviečių ir slyvų uogienė
Aviečių uogienės su slyvomis receptas
Aštri cukinijos mišrainė žiemai
Cukinijų mišrainė su pomidorais ir paprika žiemai
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Baklažanų ikrai
Ikrai iš baklažanų žiemai, baklažano ikrai receptas, konservuotų baklažanų padažo žiemai receptas
Braškių ir tręšnių uogienė
Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai
Bruknių ir obuolių uogienė
Uogienė su bruknėmis ir obuoliais
Bruknių uogienė su kriaušėmis
Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas
Bruknių uogienė su morkomis
Uogienė su bruknėmis ir morkomis