Ciberžolė – imbierinių šeimos augalas, kurio šakniastiebiai nuo seno vartojami Azijos virtuvėje bei tradicinėje medicinoje. Iš jų gaminamas ryškiai geltonas prieskonis, suteikiantis patiekalams sodrią spalvą, šiek tiek kartumo ir šilto prieskoninio skonio. Įtraukus ciberžolę į marinatus, agurkai įgauna egzotišką aromatą ir tampa tikra stalo puošmena.
Šiame recepte agurkai supjaustomi išilgai į keturias dalis. Tokia forma leidžia skoniui pasiskirstyti tolygiau, o stiklainiai atrodo itin patraukliai. Česnakas suteikia lengvo aštrumo, krapai paryškina gaivą, pipirai sustiprina aromatą, o ciberžolė priduoda ypatingą spalvą ir poskonį. Rezultatas – traškūs, ryškūs ir išskirtinio skonio konservai žiemai.
Agurkų su ciberžole receptas
Apie 6 kg agurkų, 12 stiklainių po 0,75 l
Į kiekvieną stiklainį
-
½–1 česnako skiltelė
-
3–4 pipirų žirneliai
-
žiupsnelis krapų sėklų arba mažas žiedynas
-
gabalėlis lauro lapo
Bendrai (visam kiekiui)
-
3 valg. šaukštai maltos ciberžolės
Marinatui (3 l vandens)
-
3 valg. šaukštai (apie 60 g) druskos
-
8–9 valg. šaukštai (apie 150–180 g) cukraus
-
330–360 ml acto (9 %)
-
3 l vandens
Agurkų su ciberžole marinavimas
-
Agurkai nuplaunami ir 3–4 valandas pamirkomi šaltame vandenyje. Po mirkymo jie supjaustomi išilgai į keturias dalis.
-
Stiklainiai nuplauti, nuplikomi verdančiu vandeniu. Į jų dugną sudedamas česnakas, pipirai, krapai ir lauro lapas.
-
Supjaustyti agurkai glaudžiai suguldami į stiklainius.
-
Vanduo užvirinamas, į jį suberiama druska, cukrus ir ciberžolė. Po minutės įpilamas actas.
-
Karštas marinatas užpilamas ant agurkų, stiklainiai paliekami 10 minučių, o skystis po to nupilamas atgal į puodą.
-
Marinatas pakartotinai užvirinamas ir vėl supilamas į stiklainius. Dangteliai užsukami iš karto.
-
Stiklainiai apverčiami, uždengiami rankšluosčiu ir paliekami lėtai atvėsti.
Temos straipsniai
Agurkai su ciberžole
Marinuotų agurkų su ciberžole receptas
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkėliai garstyčiose žiemai
Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas, agurkai marinuoti garstyčiose
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Agurkų mišrainė žiemai
Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Gaivios agurkų salotos žiemai
Kaip pasigaminti agurkų mišrainę žiemai, gaivios agurkų salotos žiemai, agurkai žiemai, agurkų salotų žiemai receptas
Konservuoti agurkai
Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai
Konservuoti agurkai pomidorų padaže
Konservuoti saldžiarūgščiai pjaustyti agurkai pomidorų padaže žiemai
Marinuoti agurkai su čili
Aštrių marinuotų agurkų receptas žiemai su čili pipirais
Marinuoti agurkai žiemai
Klasikinis agurkų marinavimo receptas
Marinuotų pomidorų ir agurkų asorti
Agurkai marinuoti su žaliais pomidorais žiemai receptas
Šviežiai rauginti agurkai
Greito rauginimo agurkų marinatas, sausas agurkų marinavimas,