Su šia mišraine verta paeksperimentuoti. Mažinant acto kiekį gaunasi švelnesnė mišrainė, tačiau ir laikosi trumpiau. Iki kito sezono laikys mišrainė jei įpilsite 200 g acto. Bandant tik išvirusią mišrainę acto atrodo, kad yra kiek per daug. Tačiau jau po keleto dienų actas pasiskirsto, įsigeria į daržoves.
2 kg cukinijų,
2 kg pomidorų,
1 kg agurkų,
3 šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis aštriosios paprikos,
250 g. aliejaus,
150 g. acto,
Cukinijas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais, taip pat smulkiai supjaustome agurkus. Pjaustome pomidorus ir juos suverdame puode. Į verdantį skystį dedame cukinijas, verdame apie 15 minučių. Sudedame agurkus, druską, pipirus, supilame actą ir aliejų. Verdame dar 10 minučių ir išpilstome į stiklainius. Stiklainius užsukame steriliais dangteliais ir apverčiame.