baklažanas 1 vnt.
geltona paprika 1 vnt. (gali būti ir žalia arba raudona)
česnakų kiekis pagal norą, aš sunaudojau 3 skilt.
aliejus kepimui
actas 9% 50 ml.
šiek tiek druskos, petražolės
čili pipiras, kiekis pagal skonį (galima ir be jo)
Baklažaną nulupame, supjaustome šiaudeliais, pabarstome druska ir paliekame pastovėti 10-15 min.
Po to kepiname aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Išimti iš keptuvės, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Papriką ir česnaką labai smulkiais sukapoti.
Petražoles supjaustyti.
Į salotinę dedame baklažanus, papriką, česnaką, petražoles ir užpilame acto.
Išmaišome ir paliekame pastovėti.
Aš laikiau per naktį.
Iškaitinus ir sudėjus į sterilius stiklainius galima šias salotas užkonservuoti žiemai.
Galina Jagello