Aštrios baklažanų salotos
Atnaujinta: 2020-09-29
  • Aštrios baklažanų salotos

    Aštrios baklažanų salotos

baklažanas 1 vnt.
geltona paprika 1 vnt. (gali būti ir žalia arba raudona)
česnakų kiekis pagal norą, aš sunaudojau 3 skilt.
aliejus kepimui 
actas 9% 50 ml.
šiek tiek druskos, petražolės
čili pipiras, kiekis pagal skonį (galima ir be jo)

Baklažaną nulupame, supjaustome šiaudeliais, pabarstome druska ir paliekame pastovėti 10-15 min.
Po to kepiname aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Išimti iš keptuvės, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Papriką ir česnaką labai smulkiais sukapoti.
Petražoles supjaustyti.
Į salotinę dedame baklažanus, papriką, česnaką, petražoles ir užpilame acto.
Išmaišome ir paliekame pastovėti.
Aš laikiau per naktį.

Iškaitinus ir sudėjus į sterilius stiklainius galima šias salotas užkonservuoti žiemai. 

Galina Jagello

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... agurkų rauginimas
... agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
... Apkepas su smidrais
... Aštrios baklažanų salotos
... aštrūs marinuoti agurkėliai
... brokoliu salotos su spanguolėmis
... burokėliai su silke
... burokelių ir cukinijų mišrainė žiemai
... burokėlių ir keptų svogūnų mišrainė žiemai
... burokėlių mišrainė su grybais žiemai
... cukinijos receptai
... cukinijų apkepas su varške
... cukinijų apkepas su faršu
... cukinijų apkepas su sūriu
... cukinijų blyneliai
... cukinijų mišrainė  su ananasais uncle benc
... cukinijų mišrainė su paprikomis
... Cukinijų mišrainė žiemai
... cukinijų mišrainė žiemai
... cukinijų sriuba