Prieš pat šalnas reikia nurinkti visas cukinijas lauke. Pats geriausias tolimesnis jų saugojimas - sudėti į stiklainiukus. Cukinijų mišrainė vienas iš geriausių konservavimo būdų. Pagal žemiau pateiktą cukinijų mišrainės receptą pagaminamas universalus patiekalas. Jis puikiai tiks su karštomis bulvėmis ir silke, kaip garnyras prie keptos ar virtos mėsos. Cukinijų mišrainių galima paruošti įvairių variantų. Labai gerai cukinijų mišrainėje tinka morkos, paprikos, svogūnai ir net obuoliai.
Cukinijų mišrainė su morkomis
4 kg cukinijų,
1 kg morkų,
1 stiklinė (200g.) cukraus,
1 stiklinė (200ml) aliejaus,
1,5 kg pomidorų,
2 valgomi šaukštai ( apie 50 g) druskos,
200 ml. 6% acto,
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
2 galvutės česnako,
Morkas supjaustome burokine tarka, dedame į keptuvę ar puodą su gerai įkaitintu aliejumi. Troškiname 10 minučių. Sudedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir dar troškinam 10 minučių. Supjaustom pomidorus, sudedam į puodą ir troškinam dar 20 minučių. Sudedam pjaustytus česnakus, pipirus, išmaišom ir patroškinam dar 5 minutes. Prieš pat pabaigą įpilam actą, išmaišom ir dedam į stiklainiukus.
Cukinijų mišrainė su paprikomis
1 kg cukinijų,
0,5 kg obuolių,
0,5 kg paprikų,
0,5 kg morkų,
0,5 kg svogūnų,
200 ml aliejaus,
2 valgomi šaukštai druskos,
2 valgomi šaukštai cukraus,
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų,
0,5 citrinos sulčių
Svogūnus reikėtų apkepinti labai gerai įkaitintame aliejuje. Smulkiai pjaustyti svogūnai turėtų karamelizuotis, tapti peršviečiami ir kiek apskrudę. Svogūnai cukinijų mišrainėje bus labiausiai rūgstantys ir tik geras apkepimas leis to išvengti.
Apkepiname morkas, troškiname apei 10 minučių. Dedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir troškiname dar 10 minučių. Taip pat dedame pjaustytas paprikas, obuolius. praėjus apie 40 minučių nuo troškinimo pradžios sudedame druską, cukrų, pipirus ir citrinos sultis. Palaukiame kol užvirs ir išdėliojame į stiklainiukus.
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Cukinijų apkepas su sūriu
Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų sriuba
Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą