Nedaug sutiksi Lietuvoje jūrinių žuvų kurias galima nusipirkti šviežias. Daugiausiai šansų yra nusipirkti šviežią strimėlę. Tai labai skani ir viena iš pigiausių žuvų. Strimėlė yra silkinių šeimos žuvis ir jos labai artima giminaitė yra sardinė. O sardinės tai jau nerealieji Viduržemio ir Atlanto pakrantės festivaliai. Daugybėje šalių ir miestų sardinių valgiai tapo tikru kultu. Ko vien verta sardinių sezono pradžia birželį Lisabonoje. Atrodo visas miestas šv Antonijo dienos priešvakarę ( birželio 12) išeina kepti sardinių. O tie kas paragavo šviežių, ką tik iškeptų sardinių bando pakartoti potyrius paruošiant patiekalų iš mūsų Baltijos strimėlių.
Portugalijoje populiariausias strimėlės gaminimo būdas yra ant grilio. Išdorotą žuvį sluoksniuoja su druska ir palaikoma apie pusvalandį. Grilio žarijos turi būti sudegusios, bet dar išlaikančios karštį. Jei žarijos per karštos, kepėjai pabarsto pelenais. Pelenai saugomi nuo praėjusių kepimų.
Strimėlės dedamos ant grotelių 12 - 15 centimetrų aukštyje nuo žarijų. Strimėlės turi ne kepti, bet iš lėto leisti riebalus.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas