Velykinės salotos
Atnaujinta: 2021-04-02
  • Velykinės salotos
  • Velykinės_salotos
  • Velykinės_salotos
  • Velykinės_agurkų_ir_mango_salotos

Velykinės saloto

Atėjus pavasariui norisi lengvų ir gaivių patiekalų. Spalvingos ir traškios salotos puikiai tinka gražiausios pavasario šventės- Velykų stalui. Jas galima skanauti vienas, arba derinti prie mėsos, žuvies patiekalų.

galler_thumbnail

Aštrios agurkų ir mangų salotos

Šios ryškiai geltonos salotos įneš pavasario ir šilumos ant Jūsų Velykinio stalo.

Jums reikės:

2 trumpavaisių agurkų

1 sunokusio mango

Užpilui:

1 žaliosios citrinos sulčių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 aitriosios paprikos

Šaukšto kapotų mėtų

Druskos

Rudojo cukraus

Paruošimo būdas:

  1. Agurkus nulupkite, supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais.
  2. Mangą nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.

    3 Salotas galima palikti dubenyje, bet įspūdingiau atrodys suvertos ant iešmelių.

  1. Aitriąją papriką labai smulkiai supjaustyti, sumaišyti su žaliųjų citrinų sultimis, imbieru, alyvuogių aliejumi, kapotomis mėtomis, druska ir pipirais. Užpilą gerai išmaišykite ir juo
  2. pašlakstykite iešmelius.

galler_thumbnail

Kumpio ir mocarelos salotos su melionais

Jums reikės:

200 gramų vytinto kumpio

Pusės meliono

2 mocarelos rutuliukų

1 saujos gražgarsčių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto balzamiko acto

1 šaukštelio citrinos sulčių

Paruošimo būdas:

Melioną supjaustykite gabalėliais, suplėšykite mocarelą, sumaišykite su kumpiu, gražgarastėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir balzamiko acto mišiniu.

galler_thumbnail

Gaivios salotos su keptais persikais

Jums reikės:

200 gramų gražgarasčių

50 g. šilauogių

100 gramų fetos

3-4 persikų

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Šlakelio balzaminio acto

Paruošimo būdas:

Persikus supjaustome skiltelėmis, sudedame ant įkaitinto keptuvo ir kepame iš abiejų pusių keletą minučių.

Į lėkštę suberiame salotas, šilauoges, sutrupiname fetą, sudedame keptus persikus. Alyvuogių aliejų sumaišome su medumi, juo apipilame salotas ir apšlakstome balzamiko actu.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

Burokėlių mišrainė žiemai

Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų mišrainė su paprikomis

Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė

Cukinijų mišrainė su pomidorais

Mišrainės su cukinijomis ir pomidorais, receptas žiemai

Cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Gaivios agurkų salotos žiemai

Kaip pasigaminti agurkų mišrainę žiemai, gaivios agurkų salotos žiemai, agurkai žiemai, agurkų salotų žiemai receptas

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Geriausios salotos su rukola

Rukolos salotų receptai

Gražgarsčių ir pomidorų salotos

Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Morkų ir svogūnų mišrainė žiemai

Konservuotos mišrainės iš morkų su svogūnais receptas žiemai

Morkų mišrainė su grybais žiemai

Morkų, svogūnų ir grybų mišrainė žiemai

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: