Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be burokėlių ir pupelių mišrainės. Tai tradiciškai valstietiškas patiekalas iš dažniausiai sutinkamų, pigių ir ilgai besilaikančių daržovių. Pagreitintą šios mišrainės varaiantą galima padaryti panaudojus konservuotus burokėlius, tačiau tradicinė burokėlių mišrainė daroma iš nekonservuotų produktų. O burokėliams nuo valstietiško stalo patekus į prabangiausių restoranų valgiaraščius, gausite paprastą ir tuo pačiu prabangų patiekalą.
Pagaminsime patiekalą kurio pakaks didelei šeimynai ar draugų kompanijai.
1 kg. šviežių burokėlių, apie 4 vnt,
0,2 kg džiovintų baltų vidutinio dydžio pupelių,
3 rauginti agurkai,
1 svogūnas,
3 šaukštai majonezo,
Šaukštelis akmens druskos, pusė šaukštelio juodųjų pipirų,
Burokėliai yra viena iš saldžiausių daržovių. Greičiausiai šią mišrainę tokia populiaria padarė kontrastas su rūgščiais raugintais agurkais.
Pupeles užmerkiame šaltame vandenyje. Laikome per naktį kol išbrinks. Tada išverdame sūriame vandenyje.
Burokėlius galima išvirti arba iškepti orkaitėje. Sultingesni ir sodresnio skonio bus kepti. Verdama arba kepama su odele. Verdama apie valandą, kepama apie 200 laipsnių temperatūroje apie 40 - 60 minučių.
Išvirti burokėliai supjaustomi nedideliais kubeliais. Kuo mažesni kubeliai, tuo bus skaniau. Didesni kaip centimetro burokėlių kubeliai pernelyg jaučiasi. Taip pat perdaug rūgštumo jausis jei agurkai bus supjaustyti dideliais gabaliukais. Optimalus dydis apie 0,5 centimetro kubeliai.
Supjausčius svogūnus sumaišome su kitais ingradientais.
Temos straipsniai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas