Klasikinis marinuotų burokėlių receptas su rūgštesnių obuolių sultimis. Gaunami saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai idealiai tinkantys šaltibarščiams. Geriausia naudoti etnografinių veisklių obuolius tokius kaip antaniniai.
Obuolių sultyse marinuotiems burokėliams reikės:
3 kg. burokėlių,
1 litras obuolių sulčių,
1 šaukštas druskos,
4 - 6 žirneliai juodųjų pipirų,
3 lauro lapai,
Obuolių sultis gaunu naudodamas buitinę sulčių spaudyklę. Obuolius supjaustau, išimu sėklas ir išspaudžiu centrifūgine spaudykle. Obuolių sulčių litrui reikia šaukšto druskos.
Burokėliai išverdami, nulupami, tarkuojami burokine tarka arba pjaustykle. Burokėliai verdami puode įpilant sulčių tiek, kad juos apsemtų. Įdedami druska, lauro lapeliai, pipirai. Mišiniui užvirus kaitinama kai 5 minutes. Iškaitinus marinuotus burokėlius sudedame į stiklainiuką. Užsukami sterilūs dangteliai, apverčiama kol atauš.
Temos straipsniai
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėliai žiemai
Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas
Burokėlių mišrainė žiemai
Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai
Konservuoti ukrainietiški barščiai
Ukrainietiški barščiai žiemai
Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse
Burokėlių marinavimas obuolių sultyse
Marinuoti burokėliai žiemai be acto
Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai
Pikantiški šaltibarščiai su rukola
Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas
Skaniausių šaltibarščių receptas
Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius