Apie burokėlių naudą galima daug rašyti. Teisingai pagaminti burokėliai žiemai visada išeis skaniais ir apetitingais. Siūlome keletą populiarių burokėlių receptų žiemai kurie pravers daugybėje situacijų.
Burokėlių salotos su keptais svogūnais žiemai
Universalios salotos kurias galim naudoti kaip garnyrą, taip pat tiks ir įdėti į barščius.
2 kg burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
1 šaukštas druskos,
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai acto 9 proc,
200 g aliejaus kepimui,
Burokėlius išverdame su odele, atvėsiname ir nulupame. Burokėlius tarkuojame burokine arba korėjietiška tarka. Svogūnus pjauname smulkiomis dalimis ir apkepiname iki auksinio atspalvio aliejuje. Sumaišome su burokėliais ir kepame kartu. Sudedame druską, cukrų, likusį aliejų. Kepinimo laikas 15 - 20 minučių, pabaigai įpilame actą, užkaitinam ir išdėliojam į stiklainiukus.
Stiklainiukai užsukami ir apverčiami kol atvės. Tai galiausiai sterilizuoja dangtelius. Daug kas rekomenduoja uždengti patalais, kad laikytusi karštai ilgiau. Tačiau stebint gamyklinį konservavimą, ten kaip tik po dangtelių užsukimo šaldoma. Tam, kad kuo trumpiau karštis naikintų vitaminus.
Korėjietiškai pjaustyti burokėliai
Marinuoti burokėliai be acto žiemai
Dažniausiai šį receptą panaudojam konservuodami jaunus burokėlius. Jiems nereikia lupti odelės. Senesniems šiame recepte reikės nulupti odelę. Puikiai šis receptas tinka švelniems šaltibarščiams gaminti.
1,5 kilogramai burokėlių,
1 litras vandens,
1 šaukštas druskos,
Burokėliai pjaustimi nedideliais kubeliais ir verdami apie 2 - 3 minutes. Nupilame vandenį į kitą indą. Sudedame burokėlius į stiklainius. Nupiltą vandenį kaitiname su druską. Verdančiu marinatu užpilame burokėlius ir užsukame dangteliais. Laikome apvertus kol atauš.
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Idealus mišrainės variantas ruošiant barščius. Reikia išvirti sodrų jautienos sultinį ir beliks į jį sudėti stiklainiuką burokėlių mišrainės žiemai su grybais .
1 kg burokėlių,
0,3 kg grybų,
0,4 kg pomidorų arba 80 g pomidorų pastos,
0,15 kg svogūnų,
0,15 kg paprikos,
3 skiltelės česnako,
100 g aliejaus,
2 šaukštai 9 procentų acto,
2 šaukstai cukraus,
nekupinas šaukštas druskos ( apie 20g)
Burokėliai verdami ir tarkuojami. Grybus nuplauname, supjaustome, verdame apie 15 minučių, nupilame vandenį.
Pomidorus, papriką pjaustome kubeliais. Pjaustome svogūnus ir apkepiname aliejuje. Troškiname pomidorus, po dešimties minučių blenderiuojame. Sudedame burokėlius, papriką, svogūnus, grybus, druską, cukrų. Troškiname apie 40 minučių, sudedame česnakus, actą. Užkaitinus sudedame į stiklaniukus , užsukame dangteliais ir apverčiame.
Temos straipsniai
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėliai žiemai
Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas
Burokėlių mišrainė žiemai
Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai
Konservuoti ukrainietiški barščiai
Ukrainietiški barščiai žiemai
Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse
Burokėlių marinavimas obuolių sultyse
Marinuoti burokėliai žiemai be acto
Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai
Pikantiški šaltibarščiai su rukola
Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas
Skaniausių šaltibarščių receptas
Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius