Marinuoti burokėliai žiemai be acto
Atnaujinta: 2023-07-20

Liepos pradžioje jau kelinti metai pasidarom švelnių marinuotų burokėlių žiemai. Šis receptas tiesiog "nukrito". Šeimoje labai mėgstami švelnūs burokėliai be acto, o tokių konservuotų parduotuvėje neteko matyti. Tokie burokėliai be acto labai tinka šaltibarščiuose, nors ir barščiuose jie tinkami. 
  O liepą darom, nes panaudojam išretintus, šviežius burokėlius. Tokius pakanka kiek apskusti. Net ir stiebai iki lapų susinaudoja. Vėliau stiebai siūlėja.

 

1,5 kg burokėlių,
1 l vandens,
1 šaukštas druskos,

 Burokėlius gana smulkiai supjaustom ir sudedam į verdantį vandenį. Paverdam trumpai, apie  2 - 3 minutes. Nukošiam vandenį į kitą puodą ir įdedam druską. Burokėlius sudedam į stiklainėlius ir užpilam verdančiu marinatu. 

 Pradžioje įtariai žiūrėjome į šį receptą. Tačiau dar neprarūgo nė vienas stiklainėlis. Nors dėl atsargos laikom šiuos burokėlius vėsiame rūsyje.

marinuoti burokėliai žiemai be acto

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... barščiai su grybais
... burokėliai su silke
... Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
... burokelių ir cukinijų mišrainė žiemai
... burokėlių ir keptų svogūnų mišrainė žiemai
... burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

... burokelių mišrainė žiemai
... Ukrainietiški barščiai žiemai
... Burokėliai marinuoti obuolių sultyse
... marinuoti burokėliai žiemai be acto
... Šaltibarščiai su rukola
... skaniausių šaltibarščių receptas