Liepos pradžioje jau kelinti metai pasidarom švelnių marinuotų burokėlių žiemai. Šis receptas tiesiog "nukrito". Šeimoje labai mėgstami švelnūs burokėliai be acto, o tokių konservuotų parduotuvėje neteko matyti. Tokie burokėliai be acto labai tinka šaltibarščiuose, nors ir barščiuose jie tinkami.
O liepą darom, nes panaudojam išretintus, šviežius burokėlius. Tokius pakanka kiek apskusti. Net ir stiebai iki lapų susinaudoja. Vėliau stiebai siūlėja.
1,5 kg burokėlių,
1 l vandens,
1 šaukštas druskos,
Burokėlius gana smulkiai supjaustom ir sudedam į verdantį vandenį. Paverdam trumpai, apie 2 - 3 minutes. Nukošiam vandenį į kitą puodą ir įdedam druską. Burokėlius sudedam į stiklainėlius ir užpilam verdančiu marinatu.
Pradžioje įtariai žiūrėjome į šį receptą. Tačiau dar neprarūgo nė vienas stiklainėlis. Nors dėl atsargos laikom šiuos burokėlius vėsiame rūsyje.
Temos straipsniai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas