Liepos pradžioje jau kelinti metai pasidarom švelnių marinuotų burokėlių žiemai. Šis receptas tiesiog "nukrito". Šeimoje labai mėgstami švelnūs burokėliai be acto, o tokių konservuotų parduotuvėje neteko matyti. Tokie burokėliai be acto labai tinka šaltibarščiuose, nors ir barščiuose jie tinkami.
O liepą darom, nes panaudojam išretintus, šviežius burokėlius. Tokius pakanka kiek apskusti. Net ir stiebai iki lapų susinaudoja. Vėliau stiebai siūlėja.
1,5 kg burokėlių,
1 l vandens,
1 šaukštas druskos,
Burokėlius gana smulkiai supjaustom ir sudedam į verdantį vandenį. Paverdam trumpai, apie 2 - 3 minutes. Nukošiam vandenį į kitą puodą ir įdedam druską. Burokėlius sudedam į stiklainėlius ir užpilam verdančiu marinatu.
Pradžioje įtariai žiūrėjome į šį receptą. Tačiau dar neprarūgo nė vienas stiklainėlis. Nors dėl atsargos laikom šiuos burokėlius vėsiame rūsyje.
Temos straipsniai
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėliai žiemai
Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas
Burokėlių mišrainė žiemai
Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai
Konservuoti ukrainietiški barščiai
Ukrainietiški barščiai žiemai
Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse
Burokėlių marinavimas obuolių sultyse
Marinuoti burokėliai žiemai be acto
Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai
Pikantiški šaltibarščiai su rukola
Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas
Skaniausių šaltibarščių receptas
Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius