Mėlynių uogienė
Atnaujinta: 2023-07-20

  Mėlynės įsipina į pagrindinį uogų sezoną.  Jau baigiasi braškės ir žemuogės, prisirpę vyšnios ir tręšnės. Tuoj prasidės juodųjų ir raudonųjų serbentų sezonas. Tai nepertraukiami uogienių virimo savaitgaliai. Mėlynių taip pat verta padaryti keletą, o gal ir daugiau stiklainiukų.

  Mėlynės naudinga ir turinti net gydomųjų sąvybių uoga. Ji naudinga akims, virškinimo traktui, skrandžiui. Mėlynės stiprus antioksidantai. Mėlynes galima šaldyti trintas, sutrinti su cukrumi ir vartoti šviežias. Aišku pagaminti uogienę ar džemą. 

  Melynės gana lengvai renkamos uogos. Svarbu išlaukti laikotarpį kai jos prisirpsta ir lengvai atsikabina nuo stiebo. Galima nevargstant nusipirkti turguje, jų kaina nebūna itin didelė. Svarbu nusipirkti šviežias mėlynes, jos būna matinės. Su laiku mėlynės ima blizgėti. 

  1 kg mėlynių,
  0.7 - 1 kg cukraus,

Mėlynės puikiai derės su braškėmis, vyšniomis, tręšnėmis. 
Būtinai įdėkite į mėlynių uogienę džiovintų apelsinų žieveles.

Mėlynes perrenkame pašalindami sutrintas ir ligotas uogas, nuimame kotelius ir išrenkame lapelius. Išplauname ir susluoksniuojame kartu su cukrumi. Mėlynės kiek sunkiai išskiria sultis, todėl laikomos kiek ilgiau, apie parą. Kuo daugiau cukraus ištirps, tuo trumpesnis mėlynių virimo laikas. O kuo trumpiau verdama, tuo mažiau mėlynės praras naudingų savybių.

  Kai mėlynės užverda nuimame putas. Supurtome puodą, galima maišyti mediniu kotu. Verdama  nuo dešimties minučių iki pusvalandžio.  Verdant pusvalandį ganama tiršta džeminė konsistencija.  Karšta uogienė išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus ir užsukama steriliais dangteliais. Apverčiame kol atauš.

 

mėlynių uogienė

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aktinidijų uogienė

Uogienės iš aktinidijų receptas, kaip pagaminti skanią aktinidijų uogienę

Cukinijų pyragas

Pyrago iš cukinijų receptas, skaniausias pyragas iš cukinijų

Geriausia braškių uogienė

Braškių uogienės žiemai virimas, braškių uogienių receptai su trešnėmis, persikais, abrikosais, braškių džemas

Kaukazo slyvų uogienė

Gardžiausios uogienės iš Kaukazo slyvų receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Klasikinė vyšnių uogienė

Vyšnių uogienės receptas, kaip pagaminti skaniausią vyšnių uogienę

Kriaušių ir agrastų kompotas

Gerai derantis kriaušių ir agrastų kompotas

Kriaušių ir svarainių uogienė

Svarainiai kriaušių sirupe, pikantiška uogienė neeiliniam pyragui

Mėlynių uogienė

Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių

Obuolienė su bruknėmis

Skanios obuolienės su bruknėmis receptas

Obuolių ir kriaušių uogienė

Skaniausios uogienės iš obuolių ir kriaušių receptas

Persikų uogienė

Uogienės iš persikų receptas

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Slyvų ir agrastų kompotas

Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų

Slyvų kompotas

Slyvų kompoto receptas, kaip pagaminti skanų slyvų kompotą žiemai

Svarainių sirupas

Svarainių sirupas gaminimas, svarainių sirupo gamybos receptas