Marinuoti grybai žiemai
Atnaujinta: 2020-09-15
  • marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimui geriausiai tinka maži ir kieti grybai. Smagu per Kalėdas ar Velykas atidaryti stiklainėlį mažyčių baravykų, gudukų. Sumaišius su smulkiai pjaustytais svogūnais ir grietine gauname išskirtinį šventinio stalo patiekalą. 

 Atrinkti grybai nuplaunami, supjaustomi  ir kiek nusausinami. Grybai sudedami į verdantį vandenį. Kuo mažiau vandens bus tuo daugiau išlaikysite grybų skonio.  Verdant nugriebiame putas. Baravykus, voveraites, lepšius ir kitus vertingus  grybus verdame apie 10 minučių. Ūmėdes, gudukus ir kitus papildomo virimo prieš valgant reikalingus grybus verdame apie 20 minučių. 

   Marinatas:

1 litras vandens,
100 g acto ( 9 %)
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
Lauro lapeliai, keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai,

Marinatą viriname apie 5 minutes, actą supilame prieš pat pabaigą. Į marinatą dedame grybus ir paviriname apie 3-5 minutes. 


Sudedame į stiklainius grybus ir užpilame likusį skystį. Užsukame steriliais dangteliais ir apverčiame. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas