Kreminė baravykų sriuba
Atnaujinta: 2020-09-20
  • Kreminė baravykų sriuba

   Kreminė baravykų sriuba vienas iš gurmaniškiausių patiekalų iš baravykų. Puikiai atskleidžiamas baravykų skonis, sriuba soti ir labai skani. Variantų gali būti gana daug. Esminės dalys išlieka švieži ir džiovinti baravykai, tirštinančios bulvės, saldumo duodančios morkos, kepti svogūnai. Baravykų skonį paryškinanti grietinėlė. 

Pagal šį receptą bus pagaminta kreminė baravykų sriuba 6 žmonėms. Ji išeis labai tiršta, panaši į košę. Norint skystesnės sriubos riekėtų didinti sultinio kiekį ir nenaudoti lydyto sūrelio.

 1 baravykų,
 1 litras sultinio
 70 g. džiovintų baravykų,
   0,3 kg bulvių,
   0,4 kg cukinijų,
   0,3 kg svogūnų,
   0,3 kg morkų,
   0,1 kg petražolių šaknies,

   2 šaukštai miltų,
  

  100 g lydyto sūrelio,
  100 ml riebios grietinėlės,
  Druska, kiek juodųjų pipirų,
  2 šaukštai aliejaus, 
  100 g sviesto,

Į puodą su kiek aliejaus dedame pjaustytas morkas, jas apkepiname. Sudedam cukinijas, bulves, užpilam  trečdaliu sultinio. Sudedama apšutintus, perplautus ir supjaustytus džiovintus baravykus.
 Ant aliejaus keptuvėje apkepinam  pjaustytus svogūnus, sudedama į puodą.
 Svieste kepinam pjaustytus baravykus. Kepinam porcijomis, kad apkeptų, o nesitroškintų. Į vieną porciją įpilame kiek sultinio, įdedam miltus ir išmaišom. 
  Labai įdomiai kreminės baravykų sriubos skonį praturtina petražolės šaknis. 
 Suminkštėjus visiems ingradientams sriubą nuimame nuo ugnies dešimčiai minučių. Sakyčiau gaunasi geresnis skonis jei sriubą trinti ją kiek ataušinus.
  Sutrynus sriubą ją vėl statome ant ugnies. Dedame lydytą sūrelį ir įpilame grietinėlę. Dedame druską, pipirus. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas