Juodųjų serbentų uogienė
Atnaujinta: 2019-07-09
  • juodųjų serbentų uogienė

  Juodųjų serbentų uogienė ne visiems patinka. Ji turi stipriai išreikštą sodrų ir ryškų serbentinį skonį. Net naudojant didelį cukraus kiekį išlieka rūgštumas. Tačiau juodųjų serbentų uogienė yra labai deranti  trupininiuose pyraguose. Taip pat suteikia nepakartojamą kontrastą su varške, varškės kremais, jogurtais. Taip pat visai tiks su miltiniais blynais. jei ne grynas tai su varškiniu kremu ar net grietine.

  Surinkti juoduosius serbentus nėra sudėtinga. Ypač jei auginamos šiuolaikiškos juodųjų serbentų veislės. Šiuolaikiškų veislių juodieji serbentai auga kompaktiškomis kekėmis ir juos galima greitai surinkti nubraukiant į kibirą. Padedi kibirą šakos pabaigoje ir per minutę kitą nuskabai didžiausią šaką. Surinkus uogas uogienei galima atrinkti didžiausias uogas. Reikėtų pasidaryti "sijotuvą" ir nusisijos mažosios uogos. Liks didžiosios uogos ir lapai. Daugiausiai darbo užims juodųjų serbentų uogų sutvarkymas uogienei. Serbentams reikia nuskabyti kotelius ir sudžiuvusius taurėliapius. Serbentai kruopščiai nuplaunami. 

   1 kg juodųjų serbentų uogų
   1 kg cukraus, 
   300 - 400 g vandens,

Juodieji serbentai turi stiprią odelę. Ją galima suminkštinti palaikius  2- 3 minutes 70 -80 laipsnių temperatūroje. 

Uogos sudedamos į iš cukraus ir vandens paruoštą sirupą. Užvirinus nugraibomos putos ir uogienė nukeliama ir atvėsinama. Virinimo ir atvėsinimo procesas kartojamas 3 kartus. Juodųjų serbentų uogeinė turi pasidaryti tiršta.
  Supilstoma į stiklainiukus ir uždaroma pavirintais dangteliais. Apverčiama ir palaikoma kol atauš. Taip paruošta uogienė puikiai laikosi ir kambario temperatūroje. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas

Moliūginis pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Pyragas su riešutais

Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais

Raudonųjų serbentų uogienė su bananais

Kaip pagaminti skanią raudonųjų serbentų uogienę su bananais

Velykinės bobos receptas

Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas

Vyšnių uogienė itališkai su kauliukais

Kaip paruošti nuostabią vyšnių uogienę su kauliukais

Šokoladinis karamelinis tortas

Skanaus šokoladinio karamelinio torto receptas