Pamėginkite universalų tiek vaikų mėgiamą, tiek prie vyno tinkantį riešutų užkandį. Paruošimas - visiškai nesudėtingas ir greitas. Gražiai supakuoti šiuo būdu paruošti riešutai bus tinkami net originaliai, savos gamybos Kalėdų dovanai papildyti!
Ingredientai:
3 stiklinės lukštentų žemės riešutų (be odelės)
0,5 stiklinės cukraus
ketvirtis stiklinės vandens
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
Paruošimas:
Į puodą supilti cukrų, vandenį, sudėti sviestą. Masę kaitinti, kol taps vientisa. Atskirame inde išmaišyti riešutus su druska ir cinamonu, juos sudėti į paruoštą sirupą ir gerai išmaišyti. Sirupu padengtus riešutus vienu sluoksniu paskleisti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 5 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo skardoje riešutus išmaišyti, vėl paskleisti vienu sluoksniu ir kepti dar 10 min. kol pradės gelsti, ruduoti.
Prieš patiekiant leisti atvėsti. Atšalę riešutai bus kvapnūs ir traškūs. Skanaus!