Pamėginkite universalų tiek vaikų mėgiamą, tiek prie vyno tinkantį riešutų užkandį. Paruošimas - visiškai nesudėtingas ir greitas. Gražiai supakuoti šiuo būdu paruošti riešutai bus tinkami net originaliai, savos gamybos Kalėdų dovanai papildyti!
Ingredientai:
3 stiklinės lukštentų žemės riešutų (be odelės)
0,5 stiklinės cukraus
ketvirtis stiklinės vandens
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
Paruošimas:
Į puodą supilti cukrų, vandenį, sudėti sviestą. Masę kaitinti, kol taps vientisa. Atskirame inde išmaišyti riešutus su druska ir cinamonu, juos sudėti į paruoštą sirupą ir gerai išmaišyti. Sirupu padengtus riešutus vienu sluoksniu paskleisti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 5 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo skardoje riešutus išmaišyti, vėl paskleisti vienu sluoksniu ir kepti dar 10 min. kol pradės gelsti, ruduoti.
Prieš patiekiant leisti atvėsti. Atšalę riešutai bus kvapnūs ir traškūs. Skanaus!
Temos straipsniai
Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco
Cinamoninių riešutų užkandis
Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.
Jogurtinis tortas
Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą
Naminis obuolių pyragas
Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas
Varškės keksai
Orkaitėje paprastai paruošiami purūs varškės keksiukai