Itališkas sūrio pyragas puikiai tinka prie kavos. Pagaminę šį pyragą patys manau nustenbinsite namiškius ar svečius. Itališkas sūrio pyragas taps tikra šventinio stalo sensacija.
Pagrindui:
- 175 g šokoladinių sausainių
- 55 g amaretti sausainių
- 85 g tikro sviesto
Viduriniam sluoksniui:
- 225 g Amedei (arba kito) pieniško šokolado
- 400 g riccota sūrio
- 115 g rudojo cukraus
- 2 v.š. miltų
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 4 kiaušiniai
- 300 ml riebios grietinėlės
- 50 ml amaretto likerio
Viršutiniam sluoksniui:
- 1 a.š. amaretto likerio
- susmulkintų amaretti sausainių
- 150 ml plakamosios grietinėlės
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
Į kepimo formą įtiesiame sviestinį popierių. Išlydome sviestą ir susmulkiname šokoladinius bei amaretti sausainius. Į išlydyto sviesto masę suberiame sausainių trupinius ir gerai išmaišome. Šia mase padengiame kepimo formos dugną ir leidžiame jai sukietėti.
Paruošiame vidurinį sluoksnį: išlydome sviestą vandens vonelėje. Riccota sūrio masę išplakame, suberiame cukrų, miltus, vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius. Supilame išlydytą šokoladą, grietinėlę ir amaretto likerį. Šią masę išmaišius užpilame ant jau paruošto sausainių pagrindo ir kepame orkaitėje 50-60 minučių.
Iškepus paliekame pyragą atvėsti. Rekomenduojama palikti šaldytuve apie 2 valandas.
Viršutiniam sluoksniui paruošti išplakame kartu amaretto likerį, grietinėlę ir šiek tiek cukraus. Šia mase apliejame pyragą, pabarstome amaretti sausainių trupinukais.
Skanaus!!!
Tikiuosi, receptas jums taip pat patiks ir norėsite išbandyti.
Smagios likusios vasaros!
Martyna P.
Temos straipsniai
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas