Obuolių pyragas labai puikiai tiks su maskarponės sūriu. Itališkas šedevras daromas iš grietinėlės kuri suteikia maskarponės sūriui riebų švelnumas. Maskarponės švelnumas persiduoda ir obuolių pyragui. Šį obuolių pyragą būtina išbandyti, jis turėtų išeiti sultingas, itin minkštas, tiesiog tirpstantis. Padauginti maskarponės sūrio neverta nes kai kam nepatinka per didelis sviestiškas riebumas. Recepte taip pat panaudota pusė cukraus lyginant su kitais klajojančiais receptais. Jo tikrai nepritrūko.
500 g nuluptų ir išsėklintų obuolių supjaustytų smulkiomis skiltelėmis,
250 g maskarponės,
250 g miltų,
150 g cukraus,
100 g aliejaus ( galima pakeisti tirpintu sviestu)
2 kiaušiniai,
Arbatinis šaukštas kepimo miltelių,
Pusė šaukštelio druskos,
Galima vanilės ir cinamono
Nurodytas kiekis bus sutalpintas į 28 centimetrų skersmens silikoninę kepimo formą. Obuolių pyragas nelips prie silikoninės formą ir nereikalingas kepimo popierius. Tačiau prieš pilant tešlą formą ištepam sviestu.
Miltai sumaišomi su druska ir kepimo milteliais.
Tešla daroma atskirai, labai praverčia virtuvės kombainas. Pirmiausia sumaišomas maskarponės sūris, cukrus, aliejus, vanilė, kiaušiniai. Suplakus įberiami ir išmaišomi miltai.
Supjaustyti obuoliai sumaišomi su cinamonu ir sudedami į tešlą. Švelniai išmaišoma.
Obuolių pyragas su maskarpone kepmas 175 laipsnių temperatūroje apie 1 - 1:15 valandos. Ar obuolių pyragas gatavas galima sužinoti bedant pagaliuką. Jei tešlos ant pagaliuko nelieka - pyragas paruoštas
Temos straipsniai
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas