Obuolių pyragas su varške
Atnaujinta: 2023-09-21

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyragas su varške bus tikrų tikriausias atradimas tiems, kurie mėgsta lengvus, minkštu bei drėgnus kepinius. Šis obuolių pyrago receptas yra labai paprastas, o ir pasiteisina visuomet, kad ir kiek begamintumėte. Ypatingasis varškės ir obuolių duetas savo skoniu nustebins kiekvieną smaližių ir ne tik! Gaminkite bei mėgaukitės jau šiandien!

Obuoliu pyragas su varske

Ingredientai:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 5 vienetai obuolių
  • 200g miltų
  • 200g varškės
  • 200g cukraus
  • 100g atitirpinto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo būdas:

  1. Dubenyje gerai suplakti kiaušinius su cukrumi (geriausia plakti elektriniu plakikliu).
  2. Į gautą plakinį supilti tirpintą (nekarštą) sviestą ir sudėti varškę. Viską kartu gerai suplakti, kol gausis vientisa masė.
  3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pamažu berti į masę, gerai sumaišyti.
  4. Nuluptus obuolius supjaustyti smulkesniais kubeliais ir atsargiai įmaišyti į masę, kol kiekvienas obuolio gabalėlis tolygiai apsidengs tešla.
  5. Gautą galutinę tešlą pilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Ant pyrago viršaus galima sudėti riekelėmis pjaustytus obuolius ir taip padekoruoti savo virtuvės kūrinį.
  6. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, obuolių pyragą kepti maždaug 45 minutes, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas neapsivels tešla, o pyrago viršus taps auksinės spalvos. 

 

Obuolių pyragas su varške taps dar skanesnis pagardinant jį uogiene, ledais ar grietinėle.

 

Skanaus!

 

Daugiau obuolių pyrago receptų rasite portalo publikuotame straipsnyje „Obuolių pyragas".

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Naminis obuolių pyragas

Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške