Juodųjų serbentų uogienė ne visiems patinka. Ji turi stipriai išreikštą sodrų ir ryškų serbentinį skonį. Net naudojant didelį cukraus kiekį išlieka rūgštumas. Tačiau juodųjų serbentų uogienė yra labai deranti trupininiuose pyraguose. Taip pat suteikia nepakartojamą kontrastą su varške, varškės kremais, jogurtais. Taip pat visai tiks su miltiniais blynais. jei ne grynas tai su varškiniu kremu ar net grietine.
Surinkti juoduosius serbentus nėra sudėtinga. Ypač jei auginamos šiuolaikiškos juodųjų serbentų veislės. Šiuolaikiškų veislių juodieji serbentai auga kompaktiškomis kekėmis ir juos galima greitai surinkti nubraukiant į kibirą. Padedi kibirą šakos pabaigoje ir per minutę kitą nuskabai didžiausią šaką. Surinkus uogas uogienei galima atrinkti didžiausias uogas. Reikėtų pasidaryti "sijotuvą" ir nusisijos mažosios uogos. Liks didžiosios uogos ir lapai. Daugiausiai darbo užims juodųjų serbentų uogų sutvarkymas uogienei. Serbentams reikia nuskabyti kotelius ir sudžiuvusius taurėliapius. Serbentai kruopščiai nuplaunami.
1 kg juodųjų serbentų uogų
1 kg cukraus,
300 - 400 g vandens,
Juodieji serbentai turi stiprią odelę. Ją galima suminkštinti palaikius 2- 3 minutes 70 -80 laipsnių temperatūroje.
Uogos sudedamos į iš cukraus ir vandens paruoštą sirupą. Užvirinus nugraibomos putos ir uogienė nukeliama ir atvėsinama. Virinimo ir atvėsinimo procesas kartojamas 3 kartus. Juodųjų serbentų uogeinė turi pasidaryti tiršta.
Supilstoma į stiklainiukus ir uždaroma pavirintais dangteliais. Apverčiama ir palaikoma kol atauš. Taip paruošta uogienė puikiai laikosi ir kambario temperatūroje.
Temos straipsniai
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Aguonų biskvitas
Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą
Aviečių džemas
Klasikinio aviečių džemo receptas
Braškių ir tręšnių uogienė
Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai
Bruknių uogienė su kriaušėmis
Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas
Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco
Cinamoninių riešutų užkandis
Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.
Cukinijų ir svarainių uogienė
Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai
Geriausia tręšnių uogienė
Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Jogurtinis tortas
Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienės receptas
Karameliniai kukurūzai
Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas
Klasikinė braškių uogienė
Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę
Moliūgo pyragas
Pyrago iš moliūgo receptas
Moliūgų ir morkų pyragas
Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške
Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyrago su džiovintais vaisiais receptas
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas