Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Atnaujinta: 2023-07-20

Klasikinis derinys yra grybai su troškintais kopūstais. Aišku trečias klasikinis ingradientas morkos tiesiog nepakeičiamos.  Grybai šioje mišrainėje gali būti bet kokie, tinka tiek kilmingieji baravykiniai, tiek traškios ūmėdės. Šioje mišrainėje panaudojau vidutinio amžiaus lepšius (paberžius) ir raudonikius.


1 kilogramas apvirtų grybų,
1,5 kilogramai kopūstų,
0,4 kg morkų,
1 galvutė česnako,
2 aštrūs čili pipirai,
Aliejus 200 g,
Druska 2 valgomieji šaukšai,
šaukštelis juodųjų pipirų,
Petražolių 200g,

 

Supjaustytas daržoves mėgstu kiek palaikyti, kad jos išskirtų sultis. Taip jos suminkštėja, išskiria sultis ir jas reikia mažiau virti.

Kopūstas supjaustomas 2x1 centimetro gabalėliais, išmaišomas su šaukšteliu druskos ir suslegiamas. Suslėgti galima rankomis, vėliau uždedama lėkštė su svoriu.  Po keleto valandų galima papildomai paslėgti rankomis, dažniausiai tada sultys apsemia visas pjaustytas daržoves.

Pirmiausia verdami kopūstai, reikės virti apie 15 - 20 minučių. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome smulkiai morkas. Apkepiname karštame aliejuje. Po 20 minučių virimo sudedame kepintas morkas ir grybus, pjaustytus čili pipirus, supilame likusį aliejų. Uždengiame puodą dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies 10 - 15 minučių.

Prieš pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus česnakus ir petražoles. Išmaišome, užvirinam ir išpilstom į stiklainiukus.

grybų mišrainė su kopūstais

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas