Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Atnaujinta: 2020-09-09
  • grybų mišrainė su kopūstais

Klasikinis derinys yra grybai su troškintais kopūstais. Aišku trečias klasikinis ingradientas morkos tiesiog nepakeičiamos.  Grybai šioje mišrainėje gali būti bet kokie, tinka tiek kilmingieji baravykiniai, tiek traškios ūmėdės. Šioje mišrainėje panaudojau vidutinio amžiaus lepšius (paberžius) ir raudonikius.


1 kilogramas apvirtų grybų,
1,5 kilogramai kopūstų,
0,4 kg morkų,
1 galvutė česnako,
2 aštrūs čili pipirai,
Aliejus 200 g,
Druska 2 valgomieji šaukšai,
šaukštelis juodųjų pipirų,
Petražolių 200g,

 

Supjaustytas daržoves mėgstu kiek palaikyti, kad jos išskirtų sultis. Taip jos suminkštėja, išskiria sultis ir jas reikia mažiau virti.

Kopūstas supjaustomas 2x1 centimetro gabalėliais, išmaišomas su šaukšteliu druskos ir suslegiamas. Suslėgti galima rankomis, vėliau uždedama lėkštė su svoriu.  Po keleto valandų galima papildomai paslėgti rankomis, dažniausiai tada sultys apsemia visas pjaustytas daržoves.

Pirmiausia verdami kopūstai, reikės virti apie 15 - 20 minučių. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome smulkiai morkas. Apkepiname karštame aliejuje. Po 20 minučių virimo sudedame kepintas morkas ir grybus, pjaustytus čili pipirus, supilame likusį aliejų. Uždengiame puodą dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies 10 - 15 minučių.

Prieš pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus česnakus ir petražoles. Išmaišome, užvirinam ir išpilstom į stiklainiukus.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas