Geltonpintės receptai
Atnaujinta: 2020-09-29

   Geltonpintė yra viena iš kerpių. Ji minkšta tarsi šviežias baravykas. Tokį kietumą ji išlaiko ir gana ilgai termiškai apdorota. Valgomiji geltonpintė užsienyje mėgiamas ir vertinamas grybas. Paruošti geltonpintę galima įvairiais būdais. Tai gali būti troškiniai, apkeptas garnyras, sriubos. Pasiruoškite, kad ilgai karštyje augusios geltonpintės bus labai sugeriančios skysčius. Tuo  tarpu lietingu oru surinktoms geltonpintėms skysčių reikės mažiau. 
  Valgomos jau subrendusios ryškios spalvos geltonpintės. 

valgomoji geltonpintė

 300 g geltonpinčių,
100 g sviesto,
100  g grietinėlės,
100 g vištienos sultinio

Sviestą verta padalinti į dvi dalis, geltonpintės labai greitai sugers ir apvertus grybas ims degti. Geriausia pjaustyti didesniais ir plonesniais gabaliukais. Tada lengviau apversti. Apverčiame po 3 minučių kepimo. Dar pakepiname 3 minutes, padruskiname ir pabarstome pipirais. Sumažiname ugnį ir supilame grietinėlę. Gali tekti prieš grietinėlę pirlti sultinio jei grybai labai išdžiuvę. 

  Grybai puikiai tiks kaip garnyras prie aštrių mėsos patiekalų, keptos vištienos. 
  Grietinėlėje troškinta geltonpintė

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas