Bruknių uogienė su kriaušėmis
Atnaujinta: 2020-09-29
  • bruknių  uogienė su kriaušėmis

Kriaušės itin tinka derinyje su bruknėmis. Išeina švelniai saldžiarūgštė uogienė kuri tinka tiek prie blynų ir kitų saldžiųjų patiekalų, tiek prie mėsos patiekalų. Itin tinka ši uogienė prie žvėrienos ir laukinių paukščių patiekalų.

Bruknės uogienei atrenkamos sveikos, išrenkami lapai ir šakelės. Bruknės labai gerai uždera  kirtimuose kuriuose anksčiau jos augo. Keletą metų iki jaunuolynas ūgtels galit eturėti neišsemiamą plantaciją. Stipriai užderėjus dažniausiai pasitaiko ligotų, jos būna mažesnės. O ir turguje bruknės kartais kainuoja  labai pigiai, viso labo po eurą už litrą. Bruknes kiek patraiškom ir sumaišom su cukrumi bei pastatom apie 1 parą vėsioje vietoje. Bruknės turi kietą odelę kuri gana ilgai priešinasi sulčių išsiskyrimui. Tačiau kuo daugiau sulčių išgausim tuo trumpiau virti reikės.

Kriaušės uogienei geriausiai tinka rudeninės, prisirpusios, bet kietos. Jei odelė kieta, ji nulupama, švelnesnė odelė gali būti paliekama. Išimami sėklalizdžiai ir kriaušės supjaustomos į 4 - 6 gabaliukus priklausomai nuo jos dydžio. Supjaustytas kriaušes užpilame cukrumi ir pastatome vėsioje vietoje 10- 12 valandų.

Santykis tarp kriaušių ir bruknių gali būti įvairus. Bruknės turi geresnes konservavimosi sąvybes, todėl dažniausiai naudoju santykį 1 / 1 arba kiek daugiau bruknių. Cukraus dedu mažiau nei į kitas uogienes, apie 1 kilogramą cukraus 2 kilogramams žaliavos.

Paruoštas kriaušes ir bruknes sumaišomos ir pastatomos virti ant didelės ugnies. Verdama trumpai apie 5 minutes, kol nuimamos putos. Pastatoma ataušti. Taip gaunama tirštesnė uogienė. Antrą kartą ugnį išjungiame tik užvirus ir išpilstome į sterilius stiklainėlius ir užsukame iškaitintais dangteliais. Apverčiame, kad karšta uogienė patikimiau sterilizuotų dangtelį ir stiklainio kakliuką.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūgo pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Moliūgų ir morkų pyragas

Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: