Aštrus baravykų padažas žiemai
Atnaujinta: 2018-02-27
  • Aštrus baravykų padažas žiemai

2 kg vyresnių baravykų,
3 galvutės česnakų,
200 g aliejaus,
6 itin aštrūs čili pipirai,
2 šaukštai druskos,
50 ml acto,

Baravykus supjaustom skiltelėmis  ir apkepinam aliejuje. Prieš dedant baravykus į aliejų įdedam keletą pjaustytų skiltelių česnako. Baravykų dedame tiek, kad jie keptų, o ne troškintusi. Kai išsiskiria sultys įveriam pjaustytus čili pipirus, druską.

 Jei padažas numatomas sunaudoti greitai daug geriau vietoj aliejaus naudoti sviestą. 

Dedame baravykus į emaliuotą puodą sudedame likusius ingradientus ir sublenderiuojame. Gaunasi šviesus padažas kuris puikiai tinka kaip užtepėlė duonelėms, rūkytai mėsai. Naudoju kaip padažų dalis. 

Trumpam naudojant į padažą nepilu acto. Druskos reikėtų žiūrėti pagal skonį, mano pastebėjimu kažkaip pastaruoju metu akmeninė druska neišlaiko tokio pat sūrumo. 

Laikant vėsiai ilgiausiai išsilaikė 4 mėnesius. Ilgiau niekada nelikdavo.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas